Riwal gaat samenwerking aan met BLOM opleidingen

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en BLOM opleidingen zijn een samenwerking aangegaan met betrekking tot het geven van trainingen voor veilig en efficiënt werken met de hoogwerker. Hiermee verstevigen beide partijen hun positie in de markt en kunnen klanten profiteren van een breder aanbod en betere dekking binnen Nederland.

BLOM opleidingen is het belangrijkste opleidingsinstituut op het gebied intern transport en hoogwerker, en heeft een landelijke dekking. Samen met Riwal zijn er 26 vestigingen waar trainingen kunnen worden gegeven, daarnaast is het ook mogelijk op locatie trainingen te faciliteren. Met de specialistische kennis van Riwal zal de marktpositie van zowel Riwal als BLOM opleidingen verder worden versterkt en kan het assortiment trainingen worden uitgebreid.

Dit maakt dat de samenwerking voor beide partijen een meerwaarde biedt. Zo kunnen beide partijen de klanten ook in de toekomst blijven voorzien van de nodige kennis. Voor de klanten van Riwal verandert er niets, anders dan dat zij nu uit nog meer trainingen kunnen kiezen in het online portaal. Ook het klantcontact en de commerciële activiteiten blijven zoals men gewend is. BLOM opleidingen zal verantwoordelijk worden voor de operationele uitvoering van de trainingen.

Glenn Verburg – Algemeen Directeur Riwal Hoogwerkers B.V.  

“De afgelopen jaren hebben we gezien dat schaalbaarheid, focus en professionalisering belangrijk zijn voor onze klanten en voor Riwal als organisatie. Met dit partnership kunnen we deze facetten ook realiseren op het gebied van opleidingen. Zo kunnen beide partijen zich richten op hun kerntaken en vooral doen waar ze goed in zijn. Het mes snijdt zo niet aan twee maar aan drie kanten, de klant in het bijzonder is in deze de grootste winnaar. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de dienstverlening naar een nog hoger niveau zal tillen.”

Maarten Dullaert – Commercieel Manager BLOM opleidingen

“De komende jaren wil BLOM opleidingen flink groeien in het aantal cursisten om meer impact op de veiligheid in magazijnen, bij installatiewerkzaamheden en op de bouw te hebben. Het partnership met Riwal geeft niet alleen een flinke impuls aan de groei van het aantal cursisten, maar door de overname van drie instructeurs ook aan de kwaliteit van de uitvoer van hoogwerker opleidingen. De extra locaties van Riwal betekenen nog meer aanbod in cursusdata en daarmee voor klanten sneller en meer opleidingsmogelijkheden voor zowel medewerkers als uitzendkrachten.”

BLOM Opleidingen

BLOM opleidingen is met 26 locaties één van de belangrijkste opleiders in Nederland op het gebied van intern transport. Jaarlijks leiden de instructeurs van BLOM opleidingen +30.000 cursisten op. BLOM opleidingen heeft als missie om impact te maken op het vergroten van de veiligheid in magazijnen en de positie van de intern transport chauffeur te verheffen. BLOM opleidingen is NEN-ISO 9001:2015 gecertificeerd, CEDEO erkend voor open inschrijvingen + maatwerk, drager NRTO-keurmerk, IPAF-gecertificeerd en trotse partner van de Code Gezond en Veilig Magazijn.

Riwal

Riwal is een toonaangevende specialist op het gebied van veilig en efficiënt werken op hoogte. Met vestigingen in 16 landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan.  Met meer dan 20.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal één van de grootste verhuur- en verkoopbedrijven in de wereld.

Het handhaven van hoge normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Riwal van groot belang. Riwal heeft een sterke betrokkenheid en heeft als doel bij te dragen aan de maatschappij en de plaatselijke gemeenschap. Deze visie is verweven in alle werkprocessen. Riwal heeft een positieve werkcultuur en is zich bewust de CO2 voetafdruk. Samen met veiligheid is duurzaamheid één van de kernwaarden van de organisatie, door de werkprocessen continu te analyseren wordt Riwal elk jaar duurzamer. Al met al is het doel van Riwal om de economische, ecologische en sociale belangen in evenwicht te houden met betrekking tot mensen, milieu en duurzaamheid.

Vergelijkbare berichten