ROC Friese Poort groeit

De vestiging Leeuwarden/Dokkum is de grootste vestiging van ROC Friese Poort. Het aantal studenten groeit er met 144 naar 5040. Ook de vestigingen Sneek en Drachten groeien. Respectievelijk met 125 naar 2657 studenten en met 180 naar 3810 studenten. De vestiging Emmeloord rond in 2013 een aantal onderwijstrajecten in de zorg af, waardoor het aantal studenten daalt met 157 naar 1917 studenten. Het aantal reguliere studenten is er met 86 gegroeid.

 

Voorzitter van het College van Bestuur Sjouke Tuinier is tevreden over de goede resultaten: “Voor ROC Friese Poort is deze stevige groei een mooi resultaat. Wat we van veel nieuwe studenten horen is dat ze bij ons de voordelen van een grote school zien. Maar dat ze ook de voordelen van onze kleinschaligheid voelen. Dat maakt dat jongeren zich bij ons geen nummer voelen. En dat overtuigt veel jongeren en ouders om voor ROC Friese Poort te kiezen.”

 

Tussen opleidingen zijn verschuivingen zichtbaar. Zo kiezen minder studenten voor een opleiding op het gebied van welzijn. Voorbeelden daarvan zijn pedagogisch werk, onderwijsassistent en sociaal cultureel werk. Populaire opleidingen zijn er binnen handel, zorg, ICT, horeca en werktuigbouwkunde.

Delen via

Vergelijkbare berichten