Rodenburg Interieurs: ‘Sinds de fusie hebben we alles onder één dak, met één prijs’

Het Drachtster familiebedrijf van vader Erik, zoon David en dochter Daniëlle kent inmiddels drie takken. Waar Erik (54) verantwoordelijk is voor Rodenburg Interieurs, daar bekommert David (31) zich om Moorlag Projectbouw en staat Daniëlle (26) sinds kort aan het roer van Rodenburg Projectinrichting. Nu de krachten mede vanuit een recente fusie zijn verenigd, heeft het bedrijf alles onder één dak. In gesprek met drie bevlogen ondernemers.

Rodenburg Interieurs bestaat ruim 35 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van interieur(delen) op maat. Ondernemer Erik Moorlag nam het bedrijf eind 2014 over. Vijf jaar geleden voegde hij daar Rodenburg Projectinrichting aan toe, waar Daniëlle Wemer Moorlag sinds april als mede-eigenaar voor de projectinrichting van scholen, bedrijven en organisaties zorgt, aangevuld met de verkoop van vloeren, raamdecoratie, zonwering en wandafwerking. David Moorlag werkte vanuit zijn onderneming Moorlag Projectbouw veelvuldig samen met Rodenburg, wat afgelopen zomer zorgde voor een fusie. David daarover: “Ruim tien jaar geleden begon ik als zzp’er, maar inmiddels bestaat het team uit vier professionals. Als aannemer ben ik vooral druk met het renoveren en verduurzamen van panden en woningen. Voor de fusie kreeg ik geregeld vragen van klanten of ik ook iets kon betekenen in het verkopen van een vloer of keuken. Dat besteedde ik via mijn vader uit aan Rodenburg Interieurs, maar eigenlijk was het veel handiger om dat op voorhand allemaal met de klant te kunnen bespreken en afvinken.”

Totaalaanbod

“David had een team om zich heen, maar moest daaromheen het nodige alleen doen. Calculatie bijvoorbeeld. Alles bij elkaar was dat geen doen meer. Nu hebben we het gehele aanbod aan diensten onder één dak, met één duidelijke prijs. Bij een verbouwing of renovatie kunnen we de volledige inrichting verzorgen, inclusief onder andere de vloer, gordijnen, zonwering en wandafwerking”, aldus Erik. Bevlogen praten de drie familieleden over het ondernemerschap en de positieve sfeer en cultuur die heerst binnen de verschillende onderdelen van het bedrijf die samen goed zijn voor ongeveer twintig werknemers. De platte, laagdrempelige organisatie uit zich op verschillende manieren. Daniëlle: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig en gewaardeerd voelt. Dat bereik je onder andere door interesse te tonen, nieuwe collega’s goed te leren kennen, je collegiaal op te stellen en een gezonde dosis humor.” David aanvullend: “We lunchen allemaal aan één grote tafel. Dat zegt wel veel denk ik.” Erik is het volledig eens met bovenstaande. “Personeel moet je koesteren. Of het nou om de schoonmaker, tuinman, timmerman of interieurarchitect gaat, bij ons is iedereen gelijkwaardig.”

Eén aanspreekpunt

De korte lijnen binnen Rodenburg Interieurs, Rodenburg Projectinrichting en Moorlag Projectbouw hebben als voordeel dat er telkens één aanspreekpunt is. Zowel bij een meer eenvoudige klus als bij een volledige projectinrichting heeft de klant doorgaans contact met Erik, David óf Daniëlle. David: “Binnen het bedrijf communiceren we vlot en houden we goed rekening met elkaar. Dit betekent dat we snel kunnen schakelen en een relatief korte doorlooptijd hebben. Omdat onderaannemers het tegenwoordig doorgaans heel druk hebben, is het voor onze opdrachtgevers prettig dat wij vrijwel alles in eigen beheer doen.” “Wat dat betreft zijn we heel allround. Zo bekijk ik al onze functies ook, bijvoorbeeld die van Daniëlle. Binnen de projectinrichting-tak doet zij alles. Dat kenmerkt ons bedrijf”, gaat Erik verder.

Kleine, gezonde stappen maken

Met een klein team op kantoor aan De Giek 9 in Drachten, een bescheiden flexibele schil, twee stagiaires en veel vakmannen die dagelijks op pad zijn in de bouw, inrichting en renovatie gaat het Erik, David en Daniëlle voor de wind. “Over onze stagiaires gesproken”, gaat Erik verder, “die vind ik essentieel voor ons bedrijf. We hebben nu een stageloper op de werkplaats en eentje op de tekenkamer. Opleiden heb ik altijd belangrijk gevonden, dat zal ook zo blijven.” Waar de bouwklussen zich met name centreren in het noorden, daar vinden de projecten overal in het land plaats. David daarover: “In onze werkplaats in Drachten kunnen we op voorhand het nodige bouwen, wat voor onder meer de interieurbouw handig is. Zo doen we momenteel ruim 40 badkamerrenovaties op een vakantiepark op Terschelling. Vanwege het gedegen voorwerk verduurzamen we gemiddeld één badkamer per dag.” We sluiten het gesprek af met een blik op de toekomst, al is Erik naar eigen zeggen een einzelgänger als het gaat om het doen van voorspellingen. “Sommige ondernemers kunnen hele lijnen uitzetten, maar daarin heb ik uit het verleden geleerd. We zijn financieel gezond en ik ben erg tevreden over hoe we er momenteel voorstaan. Qua flexibele schil en vast personeel kunnen we nog groeien, al is het – zeker in de renovatie – lastig om aan de juiste vakmensen te komen. We maken momenteel kleine, gezonde stappen. En verder? Gister is geweest, morgen moet nog komen, maar vandaag leven we”, zegt hij afsluitend met een glimlach.

www.rodenburginterieurs.nl

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden