Ondernemend Friesland nieuws

Roger Lenssen trots op dertig jaar Smart Group

Roger Lenssen trots op dertig jaar Smart Group

Smart Group viert op 31 mei haar dertigjarig jubileum. Daarmee is dit bedrijf even oud als Ondernemend Friesland. Oprichter Roger Lenssen (73) kijkt terug op wat er door de jaren heen is neergezet.

Organisaties en mensen verder helpen richting de toekomst. Dat is sinds de start van Smart Group in 1990 het streven van dit bedrijf. Het bedrijf begeleidt organisaties en mensen in transities. Dat bleek vanaf dag één een gat in de markt. Het bedrijf begon met zeven man personeel. Roger Lenssen: “Binnen een half jaar werkten we met meer dan twintig medewerkers en contractanten, oftewel zzp’ers.”


Nieuw toekomstperspectief

In no-time was Smart Group actief in heel Noord-Nederland. Het tij zat mee, volgens Lensen. “Veel organisaties moesten in die jaren afscheid nemen van een deel van hun medewerkers om te kunnen overleven. We bestormden de markt met onze dienstverlening om organisaties en medewerkers te helpen ontwikkelen, zodat ze de steeds veranderende omstandigheden aan konden. We werden groot in werkgelegenheidsprojecten.”

 

Tegelijkertijd hielp Smart Group bedrijven om de organisatie zo aan te passen, dat ze de toekomst weer perspectiefvol tegemoet konden zien. “Bij de ene organisatie werden we gevraagd om te ondersteunen bij het zoeken naar nieuw perspectief voor de medewerkers die de organisatie moesten verlaten. Bij anderen om de ontwikkelingen voor de toekomst mee vorm te geven. En bij weer anderen om de gehele ombouw van afslanking en opbouw vorm te geven.”


Lustrum in Leeuwarden

Veel organisaties hebben met Smart Group gewerkt over de afgelopen dertig jaar. Lenssen somt op: “Bedrijven in het openbaar vervoer, in de agrarische sector, toenmalige arbeidsbureaus en centra vakopleiding, nutsbedrijven, industriële bedrijven plus banken en verzekeraars. De afgelopen tien jaar is er steeds meer vraag naar onze diensten in onder andere de retail, kinderopvang, zorg, overheid en mkb.”

 

In 2015 opende Smart Group Noord haar deuren op het Zuiderplein in Leeuwarden. Deze locatie viert dit jaar haar lustrum. Daarmee is het dus dubbel feest voor Smart Group. Lenssen: “Ik ben trots op wat we in deze dertig jaar hebben neergezet.”

 

SLIM-subsidieregeling

Naast feestelijkheden is er ook nieuws bij Smart Group. Voor het mkb kan Smart Group een bijdrage leveren met betrekking tot de SLIM-subsidieregeling. De SLIM-subsidie is bedoeld voor bedrijven binnen het mkb met minder dan 250 medewerkers. Met deze subsidie kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om te leren en om zichzelf te ontwikkelen. De experts van Smart Group helpen ondernemers met plezier om hiermee aan de slag te gaan. Ondernemers die willen weten of ze ervoor in aanmerking komen, kunnen contact opnemen met Smart Group. Ze krijgen dan op korte termijn de SLIM-quickscan toegestuurd.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie