Ruim 1,3 miljoen euro voor Fries Museum van VriendenLoterij

Goed nieuws voor het Fries Museum! Naast een jaarlijkse financiële bijdrage ontvangt het museum dit jaar een extra bijdrage van 1 miljoen euro voor het project ‘Fries Museum op Paad’. In totaal ontvangt het museum, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij, een bedrag van 1.352.384 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen bijdragen aan cultuur en welzijn in Nederland. 

Om nog meer Friezen in aanraking te laten komen met hun cultureel erfgoed, gaat het Fries Museum op pad. Drie jaar lang tourt een opvallende museumbus vol collectiestukken door de provincie langs buurthuizen, verenigingen, marktpleinen en scholen. Originele collectiestukken uit het depot reizen terug naar de plaats waar ze vandaan komen, of waar ze door verhalen binding mee hebben. Overal laten we de mooiste collectiestukken zien, zoeken we de mienskip op en halen we nieuwe verhalen op die we weer terug naar het museum brengen. We hadden ons geen mooiere start van de viering van 10 jaar Fries Museum kunnen wensen!’ zegt directeur Kris Callens. 

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘’De VriendenLoterij vindt het belangrijk dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk is. Dit project van het Fries Museum is hier een prachtig voorbeeld van. Heel Friesland kan straks genieten van de reizende collectiestukken. Zo kunnen nog meer mensen kennismaken met hun cultureel erfgoed.’’ 

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland 

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.  

Vergelijkbare berichten