Samenwerking Circulair Friesland en World Trade Center Leeuwarden

Voorafgaand aan de ondertekening overhandigde wethouder Friso Douwstra (Gemeente Leeuwarden) namens de internationale WTC Association in New York aan Schouwstra de WTCA Champion Award for Sustainability. In november van 2020 werd WTC Leeuwarden bekendgemaakt als winnaar van deze internationale duurzaamheidsprijs.

Circulaire impuls

Het netwerk van Circulair Friesland bestaat uit ruim 100 Friese bedrijven die (samen)werken aan de circulaire transitie. Van Nijen: ,,Onze leden, pioniers en voorlopers, weten welke uitdagingen organisaties tegenkomen als zij hun eerste circulaire stappen zetten. Die kennis en ervaring uit de praktijk is waardevol voor leden van WTC Leeuwarden die zich willen ontwikkelen op het gebied van de circulaire economie.”    

Internationale kennis en ervaring

Zo’n 160 bedrijven uit Noord-Nederland zijn als lid aangesloten bij WTC Leeuwarden. Deze organisaties opereren met succes op de internationale (export)markt. Schouwstra: ,Circulariteit kan de internationale concurrentiepositie van onze bedrijven verbeteren. Door de samenwerking aan te gaan met Circulair Friesland kunnen onze leden de eerste stappen op dit gebied zetten. Andersom kunnen wij de leden van Circulair Friesland helpen bij het internationaliseren van hun business.”

Foto: Evert Jan van Nijen (Circulair Friesland, links) en Evert-Jan Schouwstra (WTC Leeuwarden).

Vergelijkbare berichten