De fijne samenwerking tussen Nullast en Wagenaar Onderhoudsbedrijf: ‘We hebben een duidelijke klik’

Nullast in Sneek verzorgt periodieke keuringen voor elektrische gereedschappen, ladders, trappen en rolsteigers volgens de daarvoor geldende NEN-normen (zie kader onder dit verhaal, red.). Klanten kunnen ook bij Nullast terecht voor reparatie en onderhoud van elektrische gereedschappen en tuinmachines. Wagenaar Onderhoudsbedrijf is één van de klanten van Nullast. OF ging samen met Wytze Veenstra van Nullast op bezoek bij Chris Wagenaar in Sneek. ‘’Door de keuringen worden onze gereedschappen veel beter onderhouden.”

Het is een warm weerzien tussen Wytze Veenstra en Chris Wagenaar, respectievelijk eigenaar van Nullast en Wagenaar Onderhoudsbedrijf. In de loods aan de Pottenbakkersstraat schudden de heren handen en informeren ze belangstellend naar elkaars wel en wee. Daarna steekt Wytze van wal.

Keuringen ter plekke

“Nullast bestaat sinds 2000, wij verzorgen keuringen voor alles waar een stekker aan zit, maar ook voor ladders, trappen en rolsteigers. Ieder bedrijf met personeel – maar ook zzp’ers – is verplicht om iedere 12 maanden zijn gereedschappen en hierboven andere genoemde werkmaterialen te laten keuren. Naast het keuren plegen wij ook onderhoud en reparaties aan gereedschappen en dergelijke. Ik heb naast mijzelf nog een monteur in dienst en werk verder met zzp’ers. Ik ga geregeld naar mijn klanten toe om ter plekke de keuringen uit te voeren. Dit werkt heel plezierig en ik bouw hierdoor een goede band op met mijn klanten. Als gereedschappen beschadigd zijn, er moet bijvoorbeeld een nieuw snoer of stekker aan een boormachine of het behuizingsstuk is kapot, dan neem ik het gereedschap mee naar mijn werkplaats waar de monteur het meestal kan herstellen.”

Relatief kleine reparaties

“Bij Wagenaar Onderhoudsbedrijf doen we alles op het gebied van woning- en utiliteitsbouw”, legt Chris uit. “We verbouwen scholen, restaureren huizen en bouwen magazijnen, 20 jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen en heb ik het mooiste vak van de wereld. Op dit moment zitten we nog midden in een overname van Jelle’s Bouwbedriuw in Greonterp. Wagenaar Onderhoudsbedrijf heeft hierdoor nu twee vestigingen en inmiddels 35 man personeel, zaterdagkrachten meegerekend. De overname is een goede stap geweest, Jelle had een iets oudere ploeg, ik een wat jongere. En nu is er dus een hele mooie mix van jong talent en ervaren krachten. Ik doe al heel lang zaken met Nullast, dat is opgericht door Jan de Boer. Als er wat was met mijn gereedschappen dan ging ik even naar Jan. In 2015 nam Wytze Nullast over en sinds die tijd doet hij alle keuringen en reparaties voor ons. Het contact met Wytze was meteen vertrouwd, we hebben een duidelijke klik. Wytze is eerlijk en zegt waar het op staat. Doordat hij eigenlijk het hele jaar door gefaseerd onze gereedschappen controleert en keurt, hebben we er relatief kleine reparaties aan. Dat is het mooie van keuren!”

700 roze snoeren

Wytze gaat het de komende tijd erg druk krijgen met Wagenaar Onderhoudsbedrijf. Chris wil namelijk alle gereedschappen met een stekker voorzien van een nieuw roze snoer. “Een hele mooie klus voor mij”, zegt Wytze lachend. “Maar liefst 700 snoeren moet ik vervangen, maar gelukkig kan dit ook gefaseerd. De samenwerking met Chris ervaar ik als zeer prettig. Vaak kom ik even een volgeladen bus hier bij Wagenaar Onderhoudsbedrijf keuren. Zo hoeft de timmerman niet zijn hele bus uit en weer in te laden.” “Ja”, zegt Chris, “Indien nodig komt Wytze op locatie. Ook nu met de overname, en dat is superfijn.”

Vergelijkbare berichten