Ondernemend Friesland nieuws

Unieke samenwerking zorgt voor Nul op de Meter bij De Leister Igge in Opeinde

Unieke samenwerking zorgt voor Nul op de Meter bij De Leister Igge in Opeinde

Samenwerkingsschool De Leister Igge in Opeinde start het nieuwe schooljaar als het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) in Nederland met Nul op de Meter in een bestaand gebouw. Nul op de Meter betekent dat het gebouw net zoveel energie opwekt als dat het gebruikt. Ook komt er geen gasleiding, want alles gaat elektrisch. Hartstikke duurzaam dus!  De uitbreiding en verbouwing van de bestaande basisschool gaat in hoog tempo. Vanaf 17 juli a.s. gaat consortium Grenovation aan de slag. Op 3 september a.s. moet het belangrijkste werk gedaan zijn zodat het gebouw weer in gebruik genomen kan worden.

Grenovation

Gemeente en PCBO Smallingerland e.o. ondertekenen deze week de uitvoeringsovereenkomst met het consortium Grenovation. Grenovation bestaat uit Meerbouw Rotterdam, LIAG architecten en DAIV Groep. De partners binnen het consortium zijn samen verantwoordelijkheid voor de bouw van een comfortabel en eigentijds schoolgebouw met een goed binnenklimaat en weinig onderhoudskosten.

 

Het project wordt uitgevoerd met hulp van Platform 31. Platform 31 is een organisatie die in opdracht van het ministerie vijf pilotprojecten begeleidt naar een verbouwing met als doel Nul op de Meter. Platform 31 heeft een landelijke aanbesteding gehouden om consortia te selecteren die in staat zijn deze bijzondere klus te klaren. Grenovation heeft de aanbesteding gewonnen.

 

Verbouwing
In Opeinde komt een Integraal Kind Centrum (IKC). Dat houdt in dat de basisschool, kinderdagopvang van Vandaag en peuteropvang van Oink! in hetzelfde gebouw zitten. 

De kinderen van 0-4 jaar krijgen een eigen vleugel. Verder komen er zeven klaslokalen voor de basisschool. Ook komt er een leerplein, speellokaal en ontstaat er meer functionele ruimte in de gangen. De huidige noodlokalen verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen er twee nieuwe lokalen.

 

Innovatief samenwerken

Samenwerkingsschool De Leister Igge krijgt dus als eerste bestaande basisschool in Nederland een serieuze opwaardering naar frisse school (klasse B), Nul op de Meter (NOM) en IKC. Dat is natuurlijk al best bijzonder. Wat dit project uniek maakt, is dat gemeente en schoolbestuur samen investeren. De gemeente draagt in totaal ruim € 1.2 miljoen bij aan de renovatie. Het schoolbestuur legt de volledige vergoeding in die ze krijgt van de Rijksoverheid voor energie en onderhoud. Dit kan omdat Grenovation garanties geeft dat er gedurende 20 jaar geen kosten zullen zijn voor onderhoud en/of energie. Een sterk staaltje innovatief samenwerken aan duurzaamheid.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling