SAN kozijnen in Leeuwarden: ‘Maatwerk in kunststof’ 

‘’Doe wat je zegt, en zeg wat je doet”, is het motto van het Leeuwarder bedrijf SAN kozijnen. De specialist op het gebied van kunststof kozijnen, schuifpuien en deuren zit sinds 2018 aan de Neptunusweg 30 in de Friese hoofdstad. ‘’Bij ons weet je waar je aan toe bent”, aldus salesmanager Peter van der Meij.  

Goed advies, snelle leveringen uit de eigen fabriek en korte lijntjes: het zijn de pluspunten van SAN kozijnen. Het bedrijf levert en monteert de kunststofproducten bij particulieren in de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Bovendien is het bedrijf toeleverancier voor de zakelijke markt in Noord-Nederland. 

Het brede assortiment omvat – naast kunststofkozijnen, deuren en schuifpuien – kunststof gevel- en dakrandbekleding, maar ook zonnewering (screens en rolluiken) en raamdecoratie. ‘’We zijn hét adres voor het verduurzamen van uw woning. We leveren het totaalpakket op het gebied van kunststof kozijnen en plaatsen ze ook direct voor de klant”, legt Van der Meij uit. 

Leeuwarden 

Oprichtster Sabina is in 2012 gestart met SAN kozijnen, destijds in Groningen met een showroom van 60m2. In 2014 is ze vanwege de liefde verhuisd naar Leeuwarden. Vanaf 2015 hielp haar man Emir haar niet alleen vanaf de zijlijn maar werd hij ook mede-eigenaar van SAN kozijnen. Op 1 december 2018 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Neptunusweg. Het bedrijf is in de afgelopen vijf jaar gegroeid. Niet alleen qua personeel – van twee naar zestien -, maar ook in omvang: van één locatie van 200m2 is het bedrijf gegroeid naar 1.500m2 kantoorruimte en opslag. “Bezoekers kunnen altijd binnenstappen bij ons in de showroom, ook zonder afspraak. Ze kunnen onze kunststofproducten bekijken, advies vragen en hun persoonlijke wensen kenbaar maken. We leveren bij SAN kozijnen maatwerk en denken met de klant mee. Onze expertise komt daarbij goed van pas.” 

Het wonen en tegelijkertijd werken in Leeuwarden is voor Sabina en Emir erg fijn. Daarnaast zit de school van de kinderen op steenworp afstand van het bedrijf, dit zorgt er onder andere voor dat de culturele Hoofdstad Leeuwarden voor het gezin als thuis voelt.  
 
Er zijn veel klanten in Leeuwarden die SAN kozijnen het vertrouwen hebben gegeven om hun woning te verduurzamen in al die jaren en dat voelt goed, aldus het bedrijf.

“Behaaglijk is een woord wat vaak gebruikt wordt bij SAN kozijnen, Niet alleen qua wooncomfort maar ook qua persoonlijke benadering, je moet je welkom voelen”, zegt Van der Meij.
Samen met de klant kijken wat er mogelijk is in en om huis, is één van de mooiste onderdelen van het vak, vindt de salesmanager. ‘’Je wilt de klant zo goed mogelijk adviseren over wat er allemaal mogelijk is om hun huis duurzamer, maar ook mooier te maken. Het esthetische deel mag niet uit het oog worden verloren.” 

Ambitie 

De komende vijf jaar heeft SAN kozijnen de ambitie om de grootste leverancier van de zakelijke en particuliere markt te worden. Op het moment wordt daar al druk aan gewerkt door het maken van een efficiënte bestelportal, waardoor bedrijven snel een overzicht hebben van voorraden, maten en prijzen en hun eigen bestelling kunnen plaatsen. “Zo willen we onze naamsbekendheid steeds verder vergroten.” 

Vergelijkbare berichten