Saxion Hogescholen verlengt contract met Friese PTH Groep

PTH Groep is gevestigd in Kollumerzwaag en adviseert, installeert en verleent service op audiovisuele maat oplossingen voor het onderwijs, bedrijfsleven, de zorg en overheidsinstanties. Vrijdag 24 juni jl. won PTH Groep de ondernemersprijs Noordoost Friesland. De PTH directie ontving de Bonifatiusbokaal uit handen van Gedeputeerde Sjoerd Galema. PTH scoorde volgens het officiële jury rapport hoog op betrouwbaarheid, innovatie, strategie, prestatiegerichtheid en flexibiliteit.

Reden voor verlenging aanbestedingscontract

“PTH Groep heeft afgelopen jaren bewezen een betrouwbare, stabiele en degelijke partner te zijn.” Met name de Friese no-nonsense mentaliteit spreekt de Overijsselse hogeschool enorm aan. “Je kunt op ze vertrouwen! De adviezen en installaties die PTH levert zijn van hoge kwaliteit, dat heeft de praktijk afgelopen jaren uitgewezen. De PTH-ers zijn innovatief, bedenken nieuwe (nog niet in de markt bestaande) oplossingen en leveren hoogwaardige kwaliteitsapparatuur.” Continuïteit in het lesgeven is ook voor Saxion een pre: “Uitval van lessen door defecte apparatuur kunnen ook wij ons niet permitteren, er is ons alles aangelegen om voor die continuïteit te kiezen!” Aldus Karina Haarman en Edwin Noordink van de afdeling inkoop van Saxion.

Innovaties bedacht door PTH Groep voor het onderwijs

Enkele jaren geleden ontwikkelde PTH Groep een “onzichtbaar” elektrisch wandliftsysteem speciaal voor het Saxion. Dit werd net als het touchscreen bedieningspaneel voor het bedienen van audiovisuele apparatuur in een leslokaal een nationaal succes. Ondanks het hoogteverschil tussen leerlingen en docenten kon iedereen met het wandliftsysteem op een veilige manier het bord op de gewenste hoogte bedienen. Het elektrische wandliftsysteem werd na een groot succes bij het Saxion, aan scholen in heel Nederland verkocht.

PTH Groep blijft door innoveren

Met de komst van glasvezel heeft PTH Groep afgelopen jaar nog een nieuwe ontwikkeling voor het Saxion uitgerold. Vanuit de vestiging in Kollumerzwaag kunnen geaccrediteerde PTH medewerkers de audiovisuele apparatuur, op alle vestigingen van het Saxion op afstand bedienen en uitlezen. Wanneer de gebouwen op vrijdag dicht gaat kunnen medewerkers controleren of alle beamers bijvoorbeeld zijn uitgeschakeld zodat de beamers niet het hele weekend blijven branden, en snel defect gaan. Deze innovatie levert Saxion een flinke besparing op.

Delen via

Vergelijkbare berichten