De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt branchegenoot Van Straten in Sneek over

Lars en Bregina van Straten gaan zich geheel toeleggen op de bemiddeling bij aan- en verkoop van jachten, handel in uiteenlopende pleziervaartuigen en de nieuwbouw van hun eigen merk Vivante Yachts. Van Straten neemt de verkoop van een tiental jonge sloepen en snelle RIB’s uit het verhuurprogramma van Arend en Gisela De Schiffart op zich. Zij stoppen met de dagverhuur van open boten om volledig te kunnen focussen op de verhuur van stalen motorjachten in alle prijs- en uitrustingsklassen, een kernactiviteit naast de technische watersportservice, de jachthaven en de verkoop van open boten en toebehoren als motoren. Voor de huur van sloepen in Terherne kan men voortaan terecht bij Waterpark Terherne.

Open huis charterbasis: 11 november 
Zeven royal class jachten verhuizen van Sneek naar de charterhaven in Terherne die daarvoor nu uitgebreid en opgewaardeerd wordt. Arend en Gisela De Schiffart investeren bovendien in nog eens drie huurschepen: een tweede gloednieuwe Super Lauwersmeer Discovery naast het dit jaar in de vaart genomen VIP-jacht Louise en twee geheel gerenoveerde kruisers van het type Doerak. De Super Lauwersmeer kruisers worden in Noardburgum gebouwd.

Met 35 stalen jachten behoort De Schiffart straks tot één van de grotere in custom built schepen gespecialiseerde jachtverhuurders van Nederland. Bijna alle jachten zijn door een Friese werf gebouwd, waarmee duidelijk wordt dat de toenemende interesse voor het huren van een luxe jacht in Friesland ook goed is voor de werven in de provincie. Deze genieten wereldfaam als bouwers van jachten naar de wensen van de opdrachtgever. Door dit maatwerk is een enorme diversiteit in charterjachten ontstaan die zich in volle glorie bij De Schiffart in Terherne manifesteert. Bootliefhebbers kunnen dat met eigen ogen zien op zaterdag 11 november 2017 van 10.00 tot 16.00 uur in de verhuurhaven van De Schiffart, Koailân 6 in Terherne.

Fotobijschrift: Arend en Gisela De Schiffart (rechts) nemen de luxe motorjachten van Lars en Bregina van Straten officieel in ontvangst. Aan het eind van het vaarseizoen, eind oktober, worden de zeer luxe schepen naar Terherne gevaren.

Delen via

Vergelijkbare berichten