Skarsterlân MKB-vriendelijkste gemeente

Skarsterlân, Stadskanaal en Assen zijn als noordelijke provinciewinnaars in de race voor de titel MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. De landelijke finale vindt plaats op 28 november in Amsterdam tijdens de Week van de Ondernemer. Ruim een maand daarvoor, op 22 oktober aanstaande, wordt bekend wie van de drie de MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland is en doorgaat naar de finale met vier regionale winnaars.  

Gemeenten die kans willen maken op deze titel moeten aantoonbaar werk maken van een mkb-vriendelijk beleid, bijvoorbeeld via het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten en het mkb kansen goede bieden bij aanbestedingen. Bijzonder aan de verkiezing is dat de stem van de ondernemer de doorslag geeft. In totaal hebben ruim 18.000 ondernemers meegedaan aan het onderzoek van MKB-Nederland.

De impact van de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente is groot. “Het maakt voor gemeenten inzichtelijk hoe lokale ondernemers over hen denken en stimuleert gemeenten om hun service richting het MKB te verbeteren”, aldus Lambert Zwiers, directeur MKB-Nederland Noord. Iedere gemeente kan uiteindelijk een eindrapportage met de resultaten bestellen. “Zo kunnen ze zien hoe ze op verschillende onderdelen hebben gescoord en weten gemeenten wat ze in de toekomst kunnen of liever gezegd moeten verbeteren”, aldus Zwiers.

Delen via

Vergelijkbare berichten