Skarsterlannieuws.nl lanceert vernieuwde website

De afgelopen periode is keihard aan de nieuwe site gewerkt die door Lakesight ICT uit Joure is gerealiseerd. Met het project heeft Skarsterlannieuws.nl stevig in de toekomst geïnvesteerd. De realisatie werd voor het grootste deel zelf betaald. Bovendien kreeg de nieuwssite een belangrijke financiële bijdrage van Stichting Westermeer. "Met het nieuwe uiterlijk gaan we helemaal met de tijd mee", legt initiatiefnemer en redacteur Jan Brinksma uit. Bovendien is het medium nu voor alle browsers, ook smartphones en tablets, geschikt. "De site krijgt nieuwe frisse kleuren en wordt anders ingedeeld. Toch blijft de functionaliteit bestaan. Een aantal rubrieken verdwijnt maar er komen enkele nieuwe voor in de plaats."

Tegelijk met de vernieuwde website krijgt Skarsterlannieuws.nl een nieuwe naam die beter bij de herindeling past. "Ondanks dat we als site niet met de herindeling meegaan, vonden we het wel noodzakelijk om met een nieuwe naam te komen. Na lang en uitvoerig overleg kwamen we tot de conclusie dat meegaan met De Friese Meren geen optie is. Onze enthousiaste redactie is te klein om dat te kunnen verwezenlijken. Met het vasthouden aan het grondgebied van Skarsterlân kunnen we onze sterke punten optimaal benutten. Bovendien zetten we in de toekomst vooral in op het verder versterken van de bestaande nieuwssite."

Skarsterlannieuws.nl werd op vrijdag 1 juni 2007 gelanceerd en heeft zich, in de ruim vijf jaar van haar bestaan, sterk ontwikkeld. De site wordt dagelijks door duizenden inwoners bezocht en kreeg in snel tempo een stevige plek in het regionale medialandschap. De lancering van de vernieuwde website wordt tijdens een bescheiden bijeenkomst in Party- en Zalencentrum 't Haske in Joure gevierd.

"Vervolgens gaan we direct aan de slag met nieuwe projecten. Het is als nieuwssite van groot belang om voortdurend in beweging te zijn. Dat past prima bij de dynamiek van een site die dagelijks het nieuws verslaat."

Delen via

Vergelijkbare berichten