SLOWTriatlon® laat deelnemers en bezoekers het mooie Waterland van Friesland zien

De SLOWTriatlon® is het nieuwste sportevenement in Nederland. De eerste editie werd gehouden in 2020 in Gaastmeer. Vorig jaar vond het evenement met succes plaats vanaf het Starteiland bij Sneek. De derde editie wordt zaterdag 10 september gehouden bij de Hege Gerzen in Oudemirdum. De deelnemers zwemmen dit keer in het IJsselmeer en fietsen en wandelen door Gaasterland. Ook wanneer je niet deelneemt, SLOWTriatlon® Waterland van Friesland het bezoeken meer dan waard. Je komt ermee op één van de mooiste plekken van Zuidwest Friesland en er is veel gezelligheid.

Voldoende tijd om te genieten
Zoals de naam van het sportevenement doet vermoeden, is de SLOWTriatlon® geen gewone triatlon. Bij de SLOWTriatlon® gaat het niet om snelheid. Daardoor is het minder belastend voor het lichaam en kan iedereen meedoen. Het sociale aspect staat bij dit sportevenement voorop. “Voor zowel individuen als vriendengroepen belooft de SLOWTriatlon® een heel leuke dag te worden om met elkaar te sporten op te trekken”, zegt Grietje Hoekstra van VVV Waterland van Friesland. “Ook voor bedrijfs- en teamuitjes is dit een perfect evenement. Bij de SLOWTriatlon® draait het niet om competitie. Er is juist voldoende tijd om tijdens het zwemmen, fietsen en wandelen te genieten van de prachtige natuur en cultuur die Waterland van Friesland te bieden heeft.”

Verschillende afstanden
De afstanden van de SLOWTriatlon® zijn 500 of 1.000 meter zwemmen, 20 of 40 kilometer fietsen en 5 of 10 kilometer wandelen. De deelnemers bepalen zelf de afstand en het tempo. “Bij de Hege Gerzen wordt zaterdag 10 september een gezellig start- en finishterrein ingericht”, vertelt Grietje. “Met koffie, entertainment, eten en gelegenheid om je om te kleden. We hopen op veel deelnemers!” Fietsen en wetsuits zijn te huur. Kijk voor meer informatie over onder meer inschrijving en kosten op www.slowtriatlon.com/waterland-van-friesland.

Vergelijkbare berichten