Snakeware koerst naar recordomzet

Snakeware steeds meer de regisseur van het online kanaal

Snakeware overtrof in het derde kwartaal de eigen verwachtingen en ziet, als regisseur van het online kanaal, de trend doorzetten. Het internetbureau is dan ook positief over de vooruitzichten voor 2012 en verder. Dit door de aanwas van projecten bij zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers en het aangaan van strategische allianties met andere specialisten in de branche. Hierdoor is Snakeware steeds meer de regisseur van het online kanaal. “16 jaar ervaring in online kwaliteit maakt dat wij het online eco systeem goed beheersen”, zegt Ate van der Meer, directeur van Snakeware.”Met eco systeem bedoelen wij de hoeveelheid aan mogelijk inzetbare online kanalen, software en de juiste manier voor elk bedrijf of merk om dit goed in te zetten.”

Door de goed gevulde orderportefeuille en de 47 procent groei in het derde kwartaal is de begin dit jaar uitgesproken prognose van 15 procent omzetgroei voor 2011 dan ook ruim naar boven bijgesteld. Met nog een paar maanden te gaan zal Snakeware haar omzet de € 1.2 miljoen ruim overschrijden. “Zoals het er nu naar uitziet zetten wij de beste omzet en winst uit onze historie in de boeken”, zegt een trotse Ate van der Meer. ”De komende jaren gaan wij hiermee extra investeren in ons veelzijdige bedrijf, allianties en innovaties om verdubbeling van onze omzet in 3 jaar naar € 2.5 miljoen te realiseren.”

Op korte termijn wil Snakeware meer strategische allianties sluiten. Het gaat dan om ondernemingen die ons inschakelen voor de complexe online software ontwikkeling, inzetten van onze content management software of die wij vragen voor aanvullende diensten. “Hierdoor geven wij onze rol als regisseur van het online kanaal nog meer inhoud en zijn wij voor onze klanten de verbindende kracht in het online eco systeem”, zegt Ate van der Meer.

De orderportefeuille voor het internetbureau is goed gevuld. “Het volume aan projecten is vergelijkbaar met de voorgaande succesvolle kwartalen van 2011. Daarnaast stijgt het aantal nieuwe aanvragen ook nog eens snel. Er bestaat natuurlijk altijd het risico dat er door de economische omstandigheden wat vertraging ontstaat bij de uitvoering van die projecten, maar voorlopig voorzien wij geen problemen maar eerder veel kansen”, zegt Ate van der Meer. Door de sterke focus van het internetbureau op gebruiksvriendelijke interfaces voor elk device met geheel eigen ontwikkelde betrouwbare en vooral veilige software, aangevuld met haar productie in het Friese Sneek weten de Sneekers goede concurrentievoordelen te behalen.

De economische ontwikkelingen voor online kanalen in Nederland zijn volgens Van der Meer “heel overtuigend.” Hij verwacht niet dat Snakeware op korte termijn last zal hebben van de economische recessie gezien het feit dat de vraag naar vernieuwende online dienstverlening alsmaar toeneemt. Daarnaast zet het Sneeker bedrijf mooie stappen in het buitenland via bijvoorbeeld haar Fryslân House kantoor in New York (www.fryslanhouse.nl) en werkt het aan succesvolle innovaties waar het Beeldhorloge (www.beeldhorloge.nl) een uitstekend voorbeeld van is. De groei van Snakeware komt uit online softwareontwikkeling en het bedenken, begeleiden en bewaken van online concepten voor met name de sectoren toerisme, zorg en retail. “Vooral toerisme, retail en woningcorporaties doen het goed. Maar sinds een paar maanden trekt ook de vraag uit de zorgdienstverlening aan”, sluit Ate van der Meer af.

Delen via

Vergelijkbare berichten