Snakeware zet in op energiezuinig

Snakeware maakt het de lokale medewerkers van klanten in bijvoorbeeld Bulgarije, China, Rusland of Kenia makkelijk door haar software standaard, naast Nederlands, in het Engels aan te bieden en tegen een meerprijs in een taal naar keuze.

Naast internationale klanten bedient Snakeware een klantenkring in Nederland waaronder ziekenhuizen en andere 
zorggerelateerde instellingen, retail, toerisme en profit bedrijven. Zo heeft Snakeware momenteel projecten in uitvoer bij bestaande klanten als Zuwe Zorg, Twents Carmel College en het Antonius Ziekenhuis. Daarnaast heeft Snakeware een jarenlange relatie met de stichting Vakgarage die inmiddels een derde website door Snakeware laat ontwikkelen. Stichintg Vakgarage is daarin niet uniek. 

Energiezuinig
Snakeware is in de trend van duurzaam ondernemen aan de slag gegaan om het energieverbruik van websites tot het minimale te beperken. Door de code van Snakeware CMS Enterprise op te schonen, te optimaliseren en compacter te maken, hebben de websites naast een snelle laadtijd ook als voordeel dat de data is verkleind wat vervolgens resulteert in verbruik van minder energie om de site te versturen en te openen. Men kan het bekijken als schrijven op papier, als je groot schrijft heb je meer ruimte nodig dan wanneer je compact schrijft. “Wij omarmen 
compacte code omdat dit twee doelen dient, namelijk sneller laden en minder energie verbruik”, zegt Ate van der Meer, directeur van Snakeware.

Compactere codes
De engineers van Snakeware, opgegroeid met Commodore 64 of ZX Spectrum, zijn als geen ander bekend met het halen van maximaal rendement met beperkte ruimte. “We gaan deze opschoning, optimaliseer en compressie methode nog verder uitbouwen, zodat de websites nog energiezuiniger worden”, zegt Johan Nieuwenhuis, Technical Director.

Groene Hosting
Snakeware wil een zinvolle bijdrage leveren aan het creëren van een duurzaam en milieuvriendelijk internet. Daarom heeft zij ervoor gekozen om haar sites te hosten bij groene hosting providers. Groene hosting providers compenseren de uitstoot van de webservers door boomaanplant en/of een investering in windenergie, zodat de websites CO2 neutraal worden.

Nieuwe ontwikkelingen
Ook op het gebied van nieuwe ontwikkelingen staat Snakeware niet stil. Zo wordt er momenteel gewerkt aan Microsoft Silverlight, HTML 5 en Iphone/Ipad apps. Om deze ontwikkelingen goed mogelijk te maken, verder uit te breiden en te voorzien van frisse en vernieuwende inzichten heeft Snakeware bijvoorbeeld interessante stage- en afstudeeropdrachten voor studenten die hun ambities binnen een hecht team waar willen maken. In juni zal Snakeware meer bekent maken rond nieuwe producten en toepassingen met betrekking tot haar software en 
hierop te baseren websites, intranetsites of specifieke online apps.

Delen via

Vergelijkbare berichten