Sneker koffiebedrijf Eccellente overgenomen

Waar Everlake in 2008 begon op een zolderkamer, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot marktleider op het gebied van onderhoudsproducten voor koffiebonenmachines van Phillips, DeLonghi, Siemens, Jura en andere merken. Je kent ze misschien wel van het nieuwbouwpand dat prominent aan de rondweg van Sneek staat. Tijd voor verandering, dacht oprichter Dirk Jan Pheifer. Trots kondigt hij aan 80% van de aandelen te hebben verkocht aan Lianne Zijlstra-Pheifer en Joram Nikkels.

Dirk Jan, een ware pionier in hart en nieren, heeft innovaties gerealiseerd op het gebied van waterfilters, ontkalkers en reinigers. Nu heeft hij besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dirk Jan: “Everlake loopt gewoon erg goed, waardoor mijn rol voornamelijk ging bestaan uit management. Terwijl ik het juist leuk vind om nieuwe kansen te ontdekken en op te starten.” Met het volste vertrouwen zet hij een stap opzij en draagt hij het stokje over aan Lianne en Joram. Toch is de kans groot dat je Dirk Jan nog eens zal treffen bij Everlake. Hij blijft zich namelijk richten op het ontwikkelen van nieuwe markten en producten.

Everlake

De keuze om Everlake over te dragen aan Joram en Lianne is zorgvuldig gemaakt. Als voormalige sales manager bij Hemmink, brengt Joram waardevolle kennis mee op het gebied van leiderschap, verkoopplannen, marktonderzoek en het beheren van belangrijke klantrelaties. Zijn specialisatie ligt in het uitbreiden en professionaliseren van groothandels, wat uitstekend van pas komt bij zijn nieuwe rol als mede-eigenaar bij Everlake. “Ik vind het vanuit mijn ervaring en passie heel leuk om dingen te verbeteren, groter en professioneler te maken. Daar ligt mijn kracht en enthousiasme.”

Lianne, momenteel al commercieel directeur van Everlake, is vanaf het allereerste moment betrokken bij de enorme groei en ontwikkeling van Eccellente.nl en Onderhoudsartikelen.nl, welke onderdeel zijn van Everlake. Nu vervult ze haar droom als mede-eigenaar. Enthousiast vertelt ze: “Dirk Jan en ik kennen het bedrijf van binnen en buiten en daar nemen we Joram dan weer in mee. Samen gaan we kijken hoe we dingen beter of slimmer kunnen doen, en hoe we het team hier bij kunnen betrekken. Hoe kunnen wij de groei doorzetten? Ik geniet enorm van mijn werk en deze nieuwe uitdaging.”

Eccelente

Een gouden combinatie die het succes van Everlake naar een hoger niveau gaan tillen. Er liggen al een aantal mooie toekomstplannen klaar, waaronder het opzetten van een nieuwe markt in Scandinavië, hun groothandelsactiviteiten uit te breiden, het verder ontwikkelen van hun Eccellente Professional lijn en het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. De overname zal geen klanten en partners beïnvloeden, Everlake blijft zich inzetten voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Al met al gaat het team een veelbelovende toekomst tegemoet.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden