Sneker Simmer

5 en 6 juni locatietheater

Theater te Water – Liever de lucht in

Na het overweldigende succes van Walt Disney met Avatar, komt Theater te Water met een eigen ruimtedrama in 3D onder de titel Liever de Lucht in. In deze hilarische voorstelling wordt het publiek meegenomen op een ruimtereis die voert tot ver buiten ons zonnestelsel.

Locatie: Theaterschip De Verwondering, Kolk bij de Waterpoort, Sneek

Vertrek: 20.30 uur

Toegang € 12,50

11, 18 en 25 juli Muzikale Zondagmatinee ‘Van je buren moet je het hebben’
Op drie achtereenvolgende zondagen verzorgt Sneker Simmer een muzikaal feestje op de Marktstraat in Sneek.

11 juli The Bealtles Revival

The Beatles Revival. Met hun kapsels, kostuums, de Chelsea Cavern Boots en instrumenten lijken ze niet alleen op de echte Bealtles, alles klinkt ook zoals we dat kennen van The Beatles: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend.

Locatie: Marktstraat, Sneek

Tijd: tussen 16.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis

18 juli Vokuhila
Met hun motto ‘Ich will Spass’ laat het Duitse Vokuhila de tachtiger jaren herleven met de bekende hits van  DÖF, Nena, Extrabreit, Spider Murphy Gang en vele anderen. Met hun strakke tops, korte rokken, baggypants, vette sneakers en niet te vergeten de jaren tachtig kapsels, waan je je even terug in de tijd.
Locatie: Marktstraat, Sneek

Tijd: tussen 16.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis

25 juli Daniel Rovai & Friends

De laatste zondagmatinee is voor het Franse lied van Serge Gainsbourg, Johnny Halliday, Julien Clerc, Adamo en Les Poppys. En natuurlijk voor de klassiekers van Jacques Brel, Edith Piaf, Charles Aznavour. Het optreden van Daniel Rovai & Friends betekent een middag vol bekende ontroerende en opzwepende songs met met onverwachte komische acts

Locatie: Marktstraat, Sneek

Tijd: tussen 16.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis

29 juli t/m 1 augustus Locatietheater

Smeedwerk – Dracula Bites

De voormalige Noorderkerk, het huidige Theater Sneek, vormt het sinistere decor voor Dracula bites van Smeedwerk. Dracula bites speelt zich af op Makelaarskantoor Harker & Co, een doorsnee kantoor met doodnormale mensen.Als op een dag een buitenlandse klant zich aandient, lijkt het kantoor overgenomen te worden door een vreemde macht. De drie medewerkers gaan op zoek naar de oorzaak en vallen ten prooi aan het duivelse spel van een heuse vampier. Dracula bites is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 8 tot 88 jaar.

Locatie: Noorderkerk, Kerkgracht 9, Sneek

Tijd: Première 29 juli om 23.00 uur, 30 juli t/m 1 augustus om 16.00 en 21.00 uur

Toegang: € 10,00/€ 7,50 (65+, CJP, kinderen t/m 12 jr.)

4 augustus Openluchtspektakel

Close-Act Theatre speelt al jaren grootse spektakelvoorstellingen in onder meer Canada, Brazilië en Taiwan. Twee jaar geleden liep heel Sneek warm voor hun Pi-Leau, dit jaar verrassen zij met de voorstelling Malaya. Deze voorstelling combineert theater, stelten, muziek, vuur, dans, futuristische mobiles en luchtobjecten en neemt het publiek mee op reis naar een onbekende bestemming.
Locatie: Bolswarderpoort, Sneek

Tijd:  22.00 uur

Toegang: gratis

5 augustus Straattheaterdag

Het is feest in de straten en pleinen van Sneek tijdens de straattheaterdag met nationale en internationale artiesten. Uit Engeland komt PIG, een enorme zeug die luidruchtig ligt te snurken. De boer nodigt het publiek uit om een kijkje te nemen in haar buik. Al gauw ligt het publiek, als biggen aan de speen, tegen de buik van de zeug aan. De voorstelling begint als er een krul in de staart zit. Iets minder onschuldig zijn de Saurussen. Kolossale wezens uit de prehistorie lopen luidruchtig door de stad. Met een oerklank stormen de Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel om hun grote magen te vullen. Opgelucht haalt iedereen adem als de Saurussen een boom leegeten. Het zijn vegetariërs! Overal is muziek te horen, voorstellingen te zien en sfeer te proeven! Straattheater is een feest voor jong en oud en duurt de hele dag.

Locatie: centrum, Sneek

Tijd: 11.00 tot 21.00 uur

Toegang: gratis

18 september Terug in de tijd

Sneek gaat op 18 september een dag terug in de tijd. De tijd van paardenkracht en stoomlocomotieven. Het centrum van Sneek is het toneel van ridders, paarden en oude ambachten. De Markstraat vormt de arena waar vier ridders te paard strijden om de hand van een prinses. Het toernooi bestaat verder uit een aantal proeven van bekwaamheid. Ringsteken, speerwerpen, appelklieven en het Quintijn, lanssteken op een denkbeeldige tegenstander.  Terug in de tijd is natuurlijk niet compleet zonder valkeniers, touwslagers, middeleeuwse kostuums en… de geur van vroeger.
Vanaf Station Sneek vertrekt drie maal per dag de stoomtrein van Sneek naar Stavoren, en weer terug natuurlijk. In de grachten van het centrum liggen historische bakdekkruisers en sleepboten aangemeerd. Terug in de tijd is een onvergetelijke belevenis voor groot en klein!

Locatie: Marktstraat en Oude Kerkhof, Sneek

Tijd: 12.00 uur* 

Toegang: gratis

* De eerste trein vertrekt om 10.00 uur vanaf station Sneek, reserveren aanbevolen. Kijk op de website voor meer informatie.

31 oktober Huiskamerfestival ‘Kunst in de Kamer’

Op 31 oktober eindigt de Sneker Simmer 2010 met het Huiskamerfestival. Een zomers toetje vol muziek en theater in het hart van het Cultureel Kwartier Sneek. Het Huiskamerfestival is een avontuurlijke reis van huiskamer naar huiskamer waarbij het publiek steeds een andere voorstelling voorgeschoteld krijgt. Een van de voorstellingen is De Gelukkige prins, naar het sprookje van Oscar Wilde, een muzikale vertelvoorstelling over vriendschap en onbaatzuchtigheid van Niels Brandaan Cotterink. Tekst en vioolmuziek vertellen over de kortstondige vriendschap tussen een triest standbeeld genaamd De Gelukkige Prins en een verliefde zwaluw. Theaterpopformatie Winterjong komt met aanstekelijke muziekgedichten en liedjes naar Sneek, van feestelijke liefde tot een woedend houden van. Muziek die doet denken aan Roosbeef en Spinvis is deze Sneker Simmer te beluisteren en te zien bij Mondo Leone; subtiele woordgrappen, mooie melodieën en creatieve beelden bezorgen je een prettig huiskamergevoel.

Locatie: Start Theater Sneek, Kerkgracht 9, Sneek

Tijd: 13.00 uur

Delen via

Vergelijkbare berichten