Snoek Hoveniers innoveert met machinaal snoeien

“Het is een geweldige machine,” vertelt Douwe Snoek, eigenaar van Snoek Hoveniers. De armmaaier wordt gemonteerd op een kraan die eenvoudig hoge heggen en moeilijk bereikbare plekken middenin plantsoenen knipt. Voor smalle paden wordt de maaier geplaatst op een smalspoorshovel.

“Het klinkt mensen eerst wat vreemd in de oren: De heg knippen met een kraan? Maar machinaal gaat alles minstens een keer zo snel als met de gemotoriseerde heggenschaar,” zegt Snoek. “Daardoor dalen de kosten aanzienlijk.” Het grote voordeel is dat het opruimen van gesnoeid materiaal niet meer nodig is. De armmaaier versnippert het groenafval en laat het bij de plant achter.

Dat levert niet alleen tijdswinst op, het voedt de plant. Daardoor wordt een heg voller en mooier. Voor plantsoenen geldt dat het volledig terugsnoeien niet meer nodig is. Snoek: “Zo ziet de plant er het hele jaar netjes en verzorgt uit.” Plantsoenen en heggen worden op deze manier dichter en compacter. Dat voorkomt onkruid en zorgt zodoende voor minder onderhoud.

www.snoek.nu

Delen via

Vergelijkbare berichten