Special Event 2012: Innoveren

Wie: Vrouwennetwerk Friesland i.s.m. Syntens Innovatiecentrum

Wat: Special Event 2012 voor ondernemende vrouwen uit Noord-Nederland

Waar: MFC de Wjukken, te Mantgum

Wanneer: dinsdag 13 november. Start programma 18.00 uur; netwerken vanaf 17.00 uur

Waarom: jaarlijks terugkerend evenement; om vrouwen elkaar te laten ontmoeten en inspireren.

Hoe: d.m.v. inspirerende lezing, activerende workshops en heerlijk buffet. Aanmelding vooraf dmv email aan: info@vrouwennetwerkfriesland.nl o.v.v. workshop 1 (nieuwe verbindingen) of 2 (social media). Kosten: € 40,00 (incl. eten en drankjes)

Plenair:

Innoveren in de nieuwe arbeidsmarkt

De huidige crisis laat tijdelijk een ander beeld zien, maar op langere termijn ontstaat er een tekort aan bepaalde arbeidskrachten. Tijd om er nu op in te springen! Ook intensiveert de arbeidsparticipatie en neemt het aantal buitenlandse werknemers toe. Syntens Innovatiecentrum denkt met u mee over hoe ú het best kunt innoveren in deze nieuwe arbeidsmarkt. 
Marcèle van Kerkvoorde laat u zien en ervaren dat bestaande oplossingen voor bestaande problemen niet meer werken. Er is een transformatie in de organisatie nodig om in de nieuwe arbeidsmarkt te floreren!

Workshop 1:

Innoveren door nieuwe verbindingen aan te gaan

Hoe ziet onze samenleving in 2025 eruit? Niemand weet het. Maar turbulent zal het zijn. En dat is het nu al. In alle sectoren heeft de crisis toegeslagen. Opvallend is dat iedere sector zelf een uitweg zoekt: de zorgsector denkt na over slimmere zorg, de bouwsector over anders bouwen en de onderwijssector over vernieuwend onderwijs. Willen we komen tot echt nieuwe oplossingen en inzichten, dan moeten we gebaande paden verlaten en nieuwe verbindingen tussen sectoren leggen! Marcèle van Kerkvoorde, innovatieadviseur bij Syntens, laat u zien dat vele duizenden nieuwe verbindingen mogelijk zijn.

Workshop 2:

Innoveren door Sociale media

Sociale netwerken zijn 'booming' en helpen je om jezelf te positioneren en ondernemers om hun bedrijf te innoveren. Steeds meer mensen zien er de waarde van in. Ze weten alleen niet goed hoe te beginnen en hoe dit strategisch ingezet kan worden … Geldt dat ook voor u?

 

Innovatieadviseur Pieter Diphoorn van Syntens helpt u op weg.  Uitgangspunt voor deelname aan deze workshop is dat u al enige ervaring hebt opgedaan met sociale media zoals Linkedin en Twitter.

Waarom mag u deze bijeenkomst niet missen?

·         U krijgt inzicht in de maatschappelijke trends

·         U wordt geprikkeld om anders naar de toekomst te kijken.

·         U legt mogelijk de basis voor een andere toekomst.

·         U doet nieuwe ideeën op en krijgt inspiratie voor een andere aanpak: concreet en tastbaar.

·         Andere deelnemers inspireren u en u inspireert hen!

·         U krijgt het boekje ‘Nieuwe Verbindingen’ aangeboden door het Vrouwennetwerk

Delen via

Vergelijkbare berichten