Speciale fietstocht VVV Leeuwarden voor Ronald McDonaldhuis Friesland

De start vindt plaats bij de VVV Leeuwarden, gevestigd in de 114 meter hoge Achmeatoren. Vervolgens gaat de route langs de pittoreske stadsrivier de Potmarge in oostelijke richting. Eenmaal uit de stad komt de fietser door gezellige dorpen als Lytse Geast, Burgum en Suwald. Onderweg kan de fietser het klompenmuseum `Scherjon’ bezoeken maar ook een kopje koffie drinken in  café restaurant `t Rood Hert’  in Burgum. Op de terugweg komt men vervolgens langs recreatiegebied` De Groene Ster` waar men heerlijk  uit kan rusten en kan recreëren op de grasvelden aan de waterkant. Fietsers die nog zin hebben om cultuur te snuiven kunnen hun hart daarna nog ophalen in Leeuwarden. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan Keramiekmuseum Princessehof.

 

De route is zoals gezegd te koop bij de VVV Leeuwarden en kost twee euro. Van iedere verkochte fietsroute in Friesland gaat één euro naar het Ronald McDonaldhuis Friesland.

Hier kunnen ouders, partners, broertjes en zusjes logeren van mensen die worden behandeld in het direct ernaast gelegen Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De redenen voor ziekenhuisopname zijn uiteenlopend, van zwangerschapscomplicaties en een te vroeg geboren kindje tot plastische chirurgie, een kniefractuur of een darmoperatie. Voor kraamvrouwen en zieke kinderen of jongeren is het een prettige gedachte dat hun dierbaren zo dichtbij zijn. Ronald McDonald Huis Friesland zorgt ervoor dat mensen bij elkaar blijven en het leven ondanks alles toch een beetje doorgaat.

Delen via

Vergelijkbare berichten