Geld overhouden en nog op vakantie ook

De wereld verandert in rap tempo. Social media, het internet en de mogelijkheid om dingen binnen de kortste keren thuis te krijgen of zelf voor spotprijzen waar dan ook met het vliegtuig naar toe te gaan: er zijn gewoon geen grenzen. Helaas zijn er vele machten, zoals de politiek, die dit maar niet willen snappen. Van oudsher bestaat er wel een grens, en als u dit leest bent u misschien net gewend aan de 21% BTW, geneuzel of paars nu wel of niet de kleur van een kabinet moet zijn of het voortdurende Eurocrisesgemurmel. Feit is dat wij met zijn allen naar voren en naar buiten moeten.

 

Dit mag je bijna letterlijk nemen. Voorbeeldje? Hoor ik u denken. Prima. De BTW verhoging zorgt ervoor dat vele Nederlanders via buitenlandse webshops spullen zullen bestellen en thuis af laten leveren. Want je mag tot 430 euro per keer belastingvrij invoeren. Met het steeds groter wordende BTW verschil op zo’n beetje elk product en het feit dat producten in Nederland hetzelfde getal in euro’s op de prijskaart hebben staan als in Dollars in Amerika zal dit letterlijk voor een enorme vlucht zorgen. Zo haal je in Nederland de nieuwe iPad voor 487 euro incl 21% BTW. Echter in Amerika kost hij 499 dollar. Dus als je hem laat komen via een Amerikaanse webshop dan betaal je slechts 390 euro incl BTW. Zonder invoerrechten, dus tel uit je winst.

 

Wanneer je op zoek bent naar echte koopjes en er toch even tussenuit wilt kun je net zo goed een ticket naar bijvoorbeeld New York boeken. Ja, voor nog geen 550 euro inclusief 21% BTW per persoon heb je al een retour naar deze wereldstad. Hoe zich dat laat betalen? Simpel, je shopt wat zaken bij elkaar die je toch al moest hebben of die aan vervanging toe zijn. Bereken het verschil en ik durf met u de uitdaging aan dat u geld overhoudt en nog op vakantie bent ook. Ik zie u graag in New York! Of laten wij een decembershoppingreis organiseren met OF- lezers. Plezier verzekerd!

 

Moeten wij als ondernemers nog wel even op onze eigen (online)winkel passen die er door al dat Haagse geneuzel niet goedkoper op wordt? Zelf denk ik eraan om zo snel mogelijk talen als Chinees en Hindi toe te voegen want daar zit voor ons Friezen, als toeristisch gebied bij uitstek en producent van een willekeur aan authentieke producten, de toekomst.

Delen via

Ate van der Meer

Snakeware

Internet en Marketing specialist
Ate van der Meer is Marketing specialist en medeoprichter van Snakeware, een technologie en web ontwikkelingsbedrijf met kantoren in Sneek, Amsterdam, Riga en New York. Ate denkt graag outside the box om creatieve oplossingen mogelijk te maken en is een zeer ervaren internet strateeg en communicatiespecialist, innovator en marketeer. Ate zijn bevindingen leest u met vaste regelmaat in OF magazine. Wilt u ook de andere columns van Ate lezen? Kijk dan op zijn eigen OF’s specialisten forum.