Met z’n allen het bedrijf mooier maken

Er is wat gedoe tussen twee werknemers. Ergernissen, onbegrijpelijke acties en gezeur. Hun werkgever snapt net zomin de acties.

In de eerste afzonderlijke gesprekken denken alle partijen wel te weten hoe het zit. Dat ze dit denken is logisch. Ze werken al jaren samen en denken te weten waarom iemand op een bepaalde manier reageert of handelt. Ik zit er als 'neutraal Zwitserland' tussen. Ik heb ze allemaal eerder gezien, maar ervaar geen ergernissen en heb al helemaal niet de illusie dat ik weet waarom iemand iets doet. Tijd om vragen te stellen en nieuwsgierig naar elkaar te zijn.

Dat met elkaar praten beter is dan over elkaar praten is een open deur. Vooral in de tijd dat we over iemand anders praten komen onze eigen overtuigingen en aannames naar de oppervlakte en voelen we ons gesterkt als een ander zich erin herkent. En zie daar: een ander bevestigt wat jij denkt, dus het is ‘waar’.

In dit voorbeeld was het niet anders. En toen we overgingen tot nieuwsgierigheid en elkaar vragen stellen, was er in feite niets aan de hand. Nee, ze waren het niet met elkaar eens, maar de intenties van iedereen waren positief en met de beste bedoelingen. Het werd helder wat alle gesprekspartners belangrijk vonden. Dat laatste gaat hen helpen in de toekomst. Je kan namelijk rekening met elkaar houden of uitleggen waarom 'iets' op een andere manier wordt geregeld.

Is dit nieuw? Nee. Is dit groot nieuws? Nee. Open deur? Ja. Werkt het? Ja! Met elkaar praten zorgt voor duidelijkheid over standpunten, intenties. Zelfs de grootste zeikerds in je bedrijf hebben ook een boodschap, het kost je alleen wat meer moeite om erachter te komen. Je werkt met z'n allen in het bedrijf en je hebt elkaar allemaal nodig. Samen vorm je een geheel. En ook de medewerker die wat jou betreft net wat te veel zit te zeuren of dwarsligt heeft daarmee een intentie.

Geef eens aan dat je moeite hebt met zijn gedrag en bijvoorbeeld dat het effect op jou is dat je geen zin hebt om er energie in te steken. Vraag vervolgens wat zijn of haar intentie is. Vanuit pure nieuwsgierigheid. Zonder oordeel. Zonder aanname. Ik durf je nu al te garanderen dat het een waardevol gesprek wordt.

Delen via

Aukje Castelein

Energie | Fabriek

HR | Werkplezier | Motiveren
Aukje Castelein is eigenaar bij Energie | Fabriek. Een ondernemer/werkgever wil graag dat goed functionerende werknemers blijven, stelt Aukje. Hen binden en boeien. En ook dat de juiste man/vrouw op de juiste plaats zit. Iedereen aan boord houden en aandacht geven kost veel tijd en energie. Tijd en energie die jij liever in je bedrijf steekt.Een gezond bedrijf draait op gemotiveerd personeel dat het beste uit zichzelf haalt, dus jouw werknemers zijn belangrijk voor je bedrijf. Daarom wil je dat ze met plezier naar hun werk komen. Ontwikkeling en goed functioneren zijn daarbij belangrijk. Bovendien wil je de juiste mensen aan boord houden. Mocht je nog niet overtuigd zijn: het aantrekken van een nieuwe werknemer kost aanzienlijk meer geld (werving, inwerken, opleiden) dan aandacht schenken aan je zittende personeel!