En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks &beter Ontwikkelt mens, werk & organisatie

 

Bert Hendriks, eigenaar van &Beter, ontwikkelt en verbetert organisatieresultaten door de ontwikkeling van leiderschap, teams en werknemers. Dit met werkplezier, drive en passie als uitgangspunt, waardoor medewerkers verbonden worden aan de resultaten van de organisatie. Bert zijn bevindingen leest u met vaste regelmaat in OF magazine. Wilt u ook de andere columns van Bert lezen? Kijk dan op zijn eigen OF's specialisten pagina.

‘Het begint veelal bij jezelf’

Het succes van een bedrijf of organisatie wordt grotendeels beïnvloed door de medewerkers. Mensen dus. Hoe werken ze samen? En hoe zitten ze individueel in hun vel? Wat is een bedrijf zonder zijn mensen? Wil je als ondernemer je organisatie ontwikkelen of verbeteren, maak je dan in ieder geval ook druk om je collega’s en hun betrokkenheid. Dat is de stellige mening van Bert Hendriks van &beter.

 

Enthousiast vertelt Hendriks waarom hij in 2014 startte met zijn eigen onderneming. De belangrijkste drijfveer was werkgeluk, zo vernemen we. “Tijdens vorige management- en directieposities die ik binnen het bedrijfsleven vervulde was dat al mijn rode draad”, zegt de ondernemer. “Betere resultaten voor het bedrijf realiseren in combinatie met plezier hebben in waar je mee bezig bent.” Hij weet wat werkt en wat niet; daarvoor betaalde hij in zijn loopbaan dan ook genoeg leergeld. "En achteraf, na menig doorwaakte nacht, besef je dat het veelal bij jezelf begint”. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Die ervaring wilde hij concreet inzetten. Nu coacht hij ondernemers om hun eigen kracht en potentie optimaal te benutten. Maar ook die van hun medewerkers. En dat alles ten gunste van de resultaten en het plezier.

 

Betrokkenheid

Je legt als ondernemer zorgvuldig de basis voor je bedrijf, wilt daarna groei en ontwikkeling, gaat uitdagingen aan. En dan ineens besef je dat je niet meer verder komt. “Word ik ingeschakeld, dan drinken we samen een kop koffie”, zegt Hendriks. “Of meer dan één. We hebben het over de ontwikkeling van het bedrijf en al pratend ontdekken we de belemmerende factoren. En vaak liggen die in de menselijke sfeer. De huidige arbeidsmarkt maakt dat mensen kunnen kiezen waar ze werken. Een goed salaris is een basisvoorwaarde, maar zeker niet de belangrijkste. Medewerkers willen plezier in hun werk beleven en gewaardeerd worden. Bevlogen medewerkers leveren betere prestaties, zijn creatiever en hebben minder last van stress. Juist daarin kan ik ondernemers helpen het verschil te maken. Met een betrokken team krijgt je onderneming een boost.”

 

Sparren

“De meeste ondernemers werken keihard in hun bedrijf, maar zouden erbij gebaat zijn meer áán hun bedrijf te werken. Het klinkt misschien gek, maar op gezette tijden even vertragen en nadenken over welke kant je op wilt met je bedrijf is belangrijk. Over hoe je je mensen meekrijgt in het proces. Hoe maak je van alle medewerkers een team?” De ondernemer of manager die dat allemaal op een rij heeft, kan daarna vaak meer snelheid maken, weet Hendriks. “Ik ben ook coach van ‘Ondernemer coacht Ondernemer’ voor MKB Noord-Nederland en VNO-NCW. Je merkt dat ondernemers het - misschien na een eerste aarzeling, want ‘ik moet dat toch zelf kunnen!?’ - fijn vinden om te sparren, eens een spiegel voor te krijgen. We bespreken vragen over groei, samenwerking, hoe je zaken verandert en verbetert en we praten over persoonlijke ontwikkeling.” Bij het coachen van bedrijven refereert hij soms aan de prestaties van Sven Kramer. Sven heeft immers niet een coach omdat hij slecht is, maar om nóg beter te worden en alles eruit te halen wat erin zit.

 

Opdrachtgevers varen wel bij de aanpak van Hendriks. Zo kreeg de ondernemer onlangs van opdrachtgever Qviv mee dat hij hen had weten te prikkelen, door de juiste vragen te stellen en door hen op een andere manier te laten kijken naar bepaalde zaken. Zo hadden ze betere keuzes kunnen maken, zowel bedrijfsmatig als in hun persoonlijke ontwikkeling. Zijn enthousiasme en knowhow had hen ondersteund bij de strategische uitdagingen waar ze voor stonden. “Kijk, en dát is mijn werkgeluk.”

 

www.enbeter.nl

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen