Gezonde voeding en een stralende lach zorgen voor een juiste lichaamstaal

Positief en geslaagd contact geeft energie. U kent misschien wel dat beeld; dat je op afstand iemand een zakengesprek ziet voeren en dat je aan alles ziet dat het succesvol aan het verlopen is. Dat zag u ongetwijfeld aan houding, gezicht, gebit en gebaren, die overtuigingskracht uitstraalden. Zo'n iemand zou ijsjes aan Eskimo’s kunnen verkopen. Die fitte en gezonde uitstraling met een mooie lach als visitekaartje van uw gezicht realiseert u door lekker te sporten, een goede nachtrust en gezonde voeding.

Voor een stralend gebit is goede voeding de basis. In vrijwel al onze voeding zitten echter suikers en zetmeel. Deze worden via bacteriën in tandplak in de mond omgezet in zuren. Ook in frisdrank, vruchtensap, yoghurtdrank en wijn zitten behalve suikers, die gaatjes veroorzaken, zuren. Als u vaak dergelijke voedingsmiddelen gebruikt,  is de kans op gaatjes in tanden en kiezen uiteraard groter. Zuren tasten bovendien het tandglazuur aan waardoor tanderosie kan ontstaan. Tanderosie is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herstellen is. Als tanderosie niet wordt bestreden, kan het zelfs het blootliggende tandbeen oplossen.

Uw gebit herstelt na verloop van tijd vanzelf van zuren, waarbij speeksel een belangrijke rol speelt. Speeksel neutraliseert zuur en heeft zo een beschermende werking. Eet u te vaak op één dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om te herstellen. Drink dan ook geregeld water of kruidenthee zonder suiker en kies voor 3 hoofdmaaltijden. Eet daarbij één of twee maal fruit per dag, poets 2x per dag uw tanden en gebruik dagelijks ragers, flossdraad of tandenstokers. Zo creëert u voor zichzelf de meest optimale uitstraling.

Een mooie lach helpt u zelfverzekerder te zijn, ondersteund door gezonde voeding en sporten. Want een gulle lach met frisse, witte tanden is het visitekaartje van uw gezicht voor interactie met een positieve uitstraling. En mocht uw gebit niet voldoende stralen, dan kunt u overwegen om uw tanden te laten bleken. Doe dat dan wel op een veilige manier bij de tandarts. Zodat uw mooie lach bijdraagt aan uw energieke lichaamstaal.

Kijk voor deze en eerder gepubliceerd columns van Frank Post en zijn contactgegevens op zijn eigen OF specialisten pagina.

Delen via

Frank Post

Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tandheelkunde en Healthcare
Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde in Sneek. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat veel op de Friese meren zeilt. Daarnaast doen Frank en Doris aan recreatief hardlopen. Frank zal als OF’s Healthcare en tandheelkundig specialist regelmatig columns publiceren in OF magazine en op zijn eigen pagina. Voor vragen zoek gerust contact met Frank via www.tandartssneek.nl.