Mooie lach is business kans

De één noemt het charisma, de ander de X-factor. Steeds meer zijn we bezig zijn met onze uitstraling. Ook in het zakelijk netwerk helpt het om succesvol te zijn. Maar wat is uitstraling precies en hoe kunt u die verbeteren? In vogelvlucht: over dure auto’s, een frisse adem en de business kansen die een mooie glimlach biedt.

Laten we ‘uitstraling’ eens definiëren als de wijze waarop u aanwezig bent. De sfeer die uw aanwezigheid meeneemt. Nee, dat heeft nauwelijks met geld te maken, of met macht. Het heeft alles te maken met ú. En uw lach is daarbij belangrijker dan u denkt. Mensen met een positieve uitstraling en een glimlach stralen levensvreugde uit. Ze weten wat goed voor ze is en zorgen goed voor zichzelf. Ze hebben een goed verzorgd gebit en een frisse mondhygiëne. En daar willen andere mensen bij horen.

De andere kant van de medaille is er ook. U kent daar zelf in uw netwerk vast voorbeelden van. Iemand die breeduit lacht en vervolgens een krakkemikkig gebit vertoont. Of iemand, die tijdens een zakengesprek een niet al te frisse adem laat ruiken. Dan is het snel gedaan met de uitstraling. En met de business kansen. Want hoe banaal het misschien ook is; een schone, sprankelende lach werkt als een magneet.

Ik verbaas me er wel eens over; hoeveel menig ondernemer er financieel voor over heeft om in een prachtige auto te rijden om vervolgens het gebit behoorlijk te verwaarlozen. Zonde voor uw aantrekkingskracht en business kansen! Uitstraling begint bij u zelf. Lekker sporten om fit te blijven, een weekendje weg om uit te rusten en kleding die bij u past en u zelfverzekerd maakt.  Maar het beste middel om zelfverzekerd te zijn is te weten dat je voluit mag lachen, omdat je gebit er keurig uitziet. Bezoek daarom geregeld de tandarts voor controle en de mondhygiëniste voor een periodieke gebitsreiniging. Zo voorkomt u tandbederf en een slechte adem. En als u niet helemaal tevreden bent met uw gebit, dan biedt esthetische tandheelkunde mooie mogelijkheden. Zodat u zich happy en gezond voelt.  Met een plezierige uitstraling en een mooie glimlach. Als visitekaartje van uw gezicht.

Kijk voor eerder gepubliceerd columns van Frank Post en contactgegevens op zijn eigen OF specialisten pagina.

Delen via

Frank Post

Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tandheelkunde en Healthcare
Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde in Sneek. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat veel op de Friese meren zeilt. Daarnaast doen Frank en Doris aan recreatief hardlopen. Frank zal als OF’s Healthcare en tandheelkundig specialist regelmatig columns publiceren in OF magazine en op zijn eigen pagina. Voor vragen zoek gerust contact met Frank via www.tandartssneek.nl.