Tandheelkundige behandelingen onder volledige narcose

Naar de tandarts gaan was eeuwen terug geen pretje. Goede tandheelkunde bestond niet. Trekken van tanden met whisky om de pijn te verdoven was bijvoorbeeld dé oplossing voor kiespijn. Logisch dat tandartsbezoek niet als pretje werd beschouwd. Maar, anno 2015 zijn nog altijd 2,5 miljoen Nederlanders bang voor de tandarts, waarvan 500.000 extreem angstig. Dat is een probleem, want angst voor de tandarts kan er toe leiden dat goede mondzorg afneemt. Het is bovendien een onnodig probleem, want er zijn tegenwoordig oplossingen. Zoals: narcose.

Een goed gebit is voor iedereen van belang, maar zeker ook voor ondernemers. Immers: mond en gebit markeren uw gezicht en uitstraling en dragen bij aan uw gezondheid. Of zoals we bij Kliniek Tandheelkunde Sneek zeggen: “Een mooie lach is het visitekaartje van uw gezicht”. Bovendien ziet u er verzorgder uit en voorkomt het een slechte adem. Gesprekken lopen beter, een sollicitatiegesprek succesvoller.

Er zijn tal van manieren om patiënten  – kinderen en volwassenen –  op hun gemak te stellen. In onze eigen praktijk hebben we daar veel ervaring mee: het bespreekbaar maken van angsten en voor kinderen: gewoon even de praktijk verkennen. Bij grote angst of complexe behandelingen biedt zoals al verklapt behandeling onder narcose uitkomst. In Noord Nederland is Kliniek Tandheelkunde Sneek de eerste praktijk die onder volledige narcose behandelt. Het anesthesieteam van Anesthesie Service Nederland zijn goed opgeleide, ervaren anesthesisten. Zij bewaken de patiënt en volgen gezondheid, ademhaling, bloedsomloop, temperatuur en pijnbestrijding. Na behandeling kan men rustig bijkomen en onder begeleiding naar huis gaan. Kinderen met angst voor de tandarts kunnen ook worden behandeld onder volledige narcose, onder begeleiding van een kinder- en jeugdtherapeut. Een patiënt: “Ik heb enorme angst voor de tandarts. Toch had ik onlangs een gaatje en moesten oude vullingen vervangen worden. Frank Post heeft alles goed uitgelegd en alle tijd voor me genomen. Nadat de narcose was toegediend viel ik in slaap. Toen ik wakker werd is uitgelegd hoe het is gegaan en kon ik naar huis met mijn partner. Een dag later belde Kliniek Tandheelkunde hoe het met me was. Ik ben er blij mee hoe het is gegaan!”

Kortom: een goede mond- en gebitsverzorging is erg belangrijk voor uw gezondheid én uw uitstraling. Ook dát zijn van factoren van belang voor de continuïteit van uw onderneming.

Kijk voor eerder gepubliceerd columns van Frank Post en contactgegevens op zijn eigen OF specialisten pagina.

Delen via

Frank Post

Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tandheelkunde en Healthcare
Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde in Sneek. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat veel op de Friese meren zeilt. Daarnaast doen Frank en Doris aan recreatief hardlopen. Frank zal als OF’s Healthcare en tandheelkundig specialist regelmatig columns publiceren in OF magazine en op zijn eigen pagina. Voor vragen zoek gerust contact met Frank via www.tandartssneek.nl.