Een fijne dag

Het is niet nieuw, tegelijkertijd is er veel meer aandacht voor: ‘balans’. Ben je in balans, dan functioneer je beter. Op de sportschool, in je privé en op kantoor verzet je meer werk wanneer je lekker in je vel zit.

Plezier in je werk draagt bij aan het hebben van een fijne dag. Plezier kan voortkomen uit zingeving, dingen doen die goed zijn voor jezelf, je werkgever en de maatschappij. Plezier wordt ook vergroot door het werken in een fijne, gezellige, warme, inspirerende werkomgeving.

Een werkomgeving waarin alles klopt. Collega’s van de receptie die je een warme glimlach toewerpen, vergezeld van een welgemeend ‘goedemorgen’ wanneer je binnenkomt. Een team die jou hartelijk verwelkomt op de afdeling en een werkplek voor je hebben vrij gehouden. Niet je vaste plek, maar wel één naast een collega, die je vandaag toch even zou moeten spreken.

Soepel log je in op je laptop, die je makkelijk in zijn docking station klikt. Moeiteloos verbindt hij met het supersnelle netwerk en binnen no time scroll je door je mailbox en bekijk je je agenda. Niet te vol, niet te leeg. Leuke meetings gepland.

Vervolgens sta je op en in een gulle bui meld je dat het eerste rondje van de dag van jou is. Je collega’s bestellen graag koffie en thee bij jou. Bij de koffieautomaat liggen voldoende trays om alle bekertjes mee te nemen. Geeft je meteen de gelegenheid om bij te praten met een aantal collega’s de langs lopen.

De dag verloopt fijn. Voor de lunch een bila met je manager. Wat een fijn gesprek. De lunch in het restaurant is gezond en vitaal. Fris en fruitig stap je in de middag de afdeling weer op. In de middag wend je al je creativiteit aan om de laatste hand te leggen aan de notitie die gisteren al gereed had moeten zijn. De inspiratie haal je uit de kleurrijke wand vullende foto’s aan de wanden en het prachtige uitzicht waardoor je het gevoel hebt in het bos te zitten en niet in een kantoor.

Na op verzenden te hebben geklikt rek je je uit en doe je even een aantal rek en strekoefeningen om schouders en rug soepel te houden. De dag sluit je af met een teamvergadering die in een hele goede en gemoedelijke sfeer verloopt.
Laptop in de tas. Koffiebekers naar het afvalstation bij de lift en op naar huis. Wanneer je bij de auto komt, blijkt dat je deze niet op slot had gedaan. Er is niets gebeurd. Want de parking staat onder toezicht van collega’s van de beveiliging.

Wat een topdag. En het kán. Je hebt terrassen waar je een perfecte middag kunt hebben, waar alles klopt, van de bediening tot de huisgemaakte mayonaise. En je hebt kantoren en werkomgevingen waarin dat ook kan. Een inspirerende dag beleven. Waar je energie van krijgt. Waar je fris naar toe gaat, en ook weer fris van naar huis gaat. Ik wens iedereen zo’n werkdag toe.

Delen via

Jon van Weperen

JON Projectmanagement

Projectmanagement
Jon van Weperen is van JON Projectmanagement. Het bedrijf ondersteunt al meer dan 10 jaar organisaties bij vraagstukken op gebied van facility management en huisvesting.