COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen Kuiper Verzekeringen Specialist verzekeringen

Kuiper Verzekeringen is gevestigd in Heerenveen. U kunt ze bereiken via 0513 614 444. U kunt bij Kuiper Verzekeringen terecht voor alle schadeverzekeringen, levensverzekeringen, pensioenen, financiële planning én scheepsfinancieringen. De colums van Kuiper Verzekeringen worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via hun eigen Specialisten pagina.

De verzekerbaarheid van risico's

Verzekeraars stellen veel vragen aan onze klanten over de preventie binnen het onderdeel bedrijfsgebouwen. Hebt u de NEN Keuring Electra al uitgevoerd en denkt u aan de verbeterpunten? Is de inbraak alarminstallatie aangepast vanwege de uitbreiding van het gebouw? Ondernemers vragen zich met regelmaat af waarom wij zo veel vragen stellen en alle risico’s in kaart willen brengen. Voor ons een reden om toe te lichten dat de kwaliteit van de genomen preventie altijd de verzekerbaarheid van het risico bepaalt.

 

Breng risico’s in kaart
Het merendeel van veel voorkomende risico’s kunnen wij uitstekend verzekeren en toch komt het wel eens voor dat wij meer tijd en aandacht nodig hebben voor een specifieke situatie. Een voorbeeld hiervan is het verzekeren van bedrijfsgebouwen waarop zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Doordat er in de afgelopen jaren meerdere schadegevallen zijn geweest, zijn de richtlijnen in de loop der tijd strenger geworden. Zonnepanelen die op onjuiste wijze geïnstalleerd waren, isolatiemateriaal dat brandgevaarlijk bleek te zijn. Voorbeelden waar de verzekeraars van hebben geleerd. Wij spannen ons tot het uiterste in om deze specifieke risico’s verzekerbaar te houden en gaan altijd met de partijen om tafel om te kijken welke mogelijkheden er wél zijn.

Toegankelijkheid
Verzekeraars hebben verschillende mogelijkheden om met risico’s om te gaan die complex zijn. Kent de verzekeraar het risico wel goed genoeg om er een offerte voor af te geven? Zo nee, dan is het nodig meer informatie en data te verzamelen en te ontsluiten, bijvoorbeeld door het opbouwen van risicostatistieken en -classificaties. Een betere risicobeoordeling bij aanvang, maar ook tijdens de looptijd van de verzekeringen, kan de verzekerbaarheid verhogen. Bij een juiste inschatting wordt het risico voor de verzekeraars inzichtelijker en dit kan gunstig zijn voor het premieniveau en voorwaarden. Zonder een goede beoordeling ontstaat de mogelijkheid dat het risico niet meer verzekerbaar is. Deze ontwikkeling zien we voornamelijk bij brandverzekeringen, maar ook nieuwe risico’s zoals bij cyberverzekeringen.

 

Risicomanagement
Kuiper Verzekeringen vindt het daarom belangrijk het onderwerp risicomanagement prominent aandacht te geven in onze adviesgesprekken. Het inzichtelijk maken van de risico’s verdient aandacht, zodat schades zoveel mogelijk voorkomen worden en de verzekerbaarheid niet in het geding komt. Onze bedrijfsmatige adviseurs hebben een opleiding risicomanagement gevolgd om samen met de ondernemer de risico’s in kaart te brengen en in overleg, binnen de driehoek klant, verzekeraar en verzekeringsadviseur, relevante en realiseerbare preventieve maatregelen te treffen. Met een volledige inventarisatie geven wij niet alleen onze klanten, maar ook de verzekeraars een duidelijk inzicht in de aard van de risico’s. Dit biedt meer mogelijkheden ten aanzien van de inkoop van de benodigde verzekering en zo gaan preventie en verzekering hand in hand.

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen
Jessica Kuiken
Jessica Kuiken
Marketing Crew
Marketing