Vertrouwen

Ik heb uiteindelijk toch besloten om die serie te schrijven. Maar, op mijn eigen manier: ik gééf zoveel mogelijk, maar niet álles. Daar waar nodig zal ik mijn bronnen beschermen. En zelfs mooie primeurs ruil ik graag in voor de nobele daad van een geheim bewaren.

Is er een grotere eer denkbaar dat iemand met een probleem zit en jou in vertrouwelijkheid om raad vraagt? Ik denk van niet.

Wat ik overigens ook heb geleerd in het leven: zó ontstaat óók die oh zo belangrijke gunfactor. Door elkaar vertrouwen te geven. Het heeft altijd iets ontroerends wanneer mensen dat met elkaar doen. U kent hoop ik dat gevoel: zelfs al ben je er misschien niet helemaal gerust op: je neemt iemand in vertrouwen omdat het eerste gevoel goed is; de toekomst zal vanzelf wel uitwijzen of iemand dat vertrouwen waard was.

Of dat in het vastgoedwereldje ook kan? Ik ga het leren. Naar verluidt zou het een gesloten biotoop zijn van wheelen en dealen, maar ik heb daar weinig van gemerkt. Sterker: tientallen mensen hebben mij inmiddels al voorzien van advies, stuurden me excel rekenschema’s op (ik ben dol op excel) en staan open voor samenwerking. Het is net alsof vastgoed-mensen zich realiseren dat ze allemaal die ene geheime code hebben, die de groep onderscheidt van alle anderen. Over die code komen we later nog te spreken, maar ik zal u verklappen dat het álles te maken heeft met activa, versus passiva. Nou ja; als ondernemer weet u daar natuurlijk alles van af. Ik verwijs u daarvoor graag naar alle andere pagina’s van deze wederom bijzondere editie.

PS: Wilt u iets aan me kwijt, in vertrouwelijkheid, of juist bestemd voor 10.000 lezers?

Mail me: mennobakker@of.nl

Delen via

Menno Bakker

OF/Narvic

Hoofdredacteur OF
Menno Bakker was in de jaren tachtig leadzanger van de punkgroep Kobus gaat naar Appelscha en is oprichter van NARVIC, adviesbureau voor communicatie. Hij studeerde kunstgeschiedenis en communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, later gevolgd door een NIMA-opleiding. Hij werkte o.a. als journalist en als marketeer van het Groninger Museum en was actief in citymarketing (Expeditie Leeuwarden). Momenteel werkt Menno Bakker als communicatie-adviseur en als hoofdredacteur van OF magazine. Wilt u reageren op Menno z’n columns of heeft u een vraag? Mail ze Menno via menno@narvic.nl. Benieuwd naar alle columns van Menno? Kijk op zijn eigen Specialisten pagina.