Ergonomisch thuiswerken

Thuiswerken was al populair, maar sinds de coronacrisis is het zoveel mogelijk de standaard geworden. Bedrijven hebben snel moeten anticiperen op deze landelijk geldende maatregel. Waar mogelijk moest iedereen zoveel mogelijk thuiswerken. Door de acute situatie, heeft men zich over het algemeen onvoldoende weten voor te bereiden op het thuiswerken. Er is gebruik gemaakt van de middelen die we voor handen hadden: de oordopjes van de iPhone, de laptop van de zaak en werken aan de keukentafel. Ook bij thuiswerken is het belangrijk dat de werkplek ergonomisch verantwoord is.

Een goede inrichting is van groot belang

De thuiswerkplek wordt steeds intensiever gebruikt en de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Een goede inrichting is van groot belang. Vaak wordt er gewerkt aan de keukentafel, op de bank of buiten in de tuin, maar dit is echt funest voor je lijf.

Wil je zo ergonomisch mogelijk werken? Kies dan voor een vaste plek die je kunt inrichten als thuiswerkplek. Een verkeerde houding kan funest zijn. Denk daarom aan het volgende:

  • Verstelbare bureaustoel
  • Een ruime tafel
  • Een groot beeldscherm
  • Een los toetsenbord en muis (ook bij het gebruik van een laptop)
  • Een aparte, lichte ruimte

Blijf in beweging

Lekker aan het werk en helemaal de tijd vergeten? Het kan zijn dat je veel te lang hebt stilgezeten in dezelfde houding. Dit is slecht voor je lichaam! Blijf in beweging met de volgende tips:

  • Koffie in de keuken houden, zodat je steeds even moet opstaan en lopen als je een kop koffie wil.
  • Loop rond als je belt, dit zorgt voor een betere concentratie tijdens het gesprek.

Naast daglicht ook planten!

Zorg voor planten op je werkplek. Groen voelt goed! Planten zuiveren de lucht en maken de plek een stuk gezelliger!

Meer weten of de inrichting van een thuiswerkplek? Neem gerust contact op, wij vertellen je er graag meer over.

Delen via

Nick Betgem

Office IT

IT specialist
Nick Betgem is eigenaar en accountmanager van Office IT uit Sneek. Office IT is de innovatieve dienstverlener voor al uw IT oplossingen. Nick deelt als OF’s IT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Nick, hij en zijn collega’s helpen u graag.