Houd het koel tijdens de zomer(vakantie).

Ondertussen, terwijl de ondernemer van zijn vakantie geniet, staat er vaak apparatuur te draaien in een (technische) ruimte van het bedrijfspand. Dit wordt vaak vergeten maar kan catastrofale gevolgen hebben als dit niet op de juiste manier gekoeld wordt. Denk bijvoorbeeld aan een server met alle bedrijfsapplicatie ’s die te warm wordt en de geest geeft of internetapparatuur die mankementen begint te vertonen. Dit kan erg vervelend zijn als je op vakantie bent of terugkomt en met een acuut probleem wordt geconfronteerd. Je kan dit eenvoudig voorzijn.

  • Zorg ervoor dat technische ruimten, waar het warm wordt, gekoeld is d.m.v. een airco.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk (overbodige) apparatuur uitschakelt als je het bedrijf voor langere tijd op slot gooit.
  • Zorg dat je een proactief onderhoudscontract hebt bij je IT leverancier. Zij monitoren je kostbare apparatuur 24/7 en grijpen adequaat in indien nodig.
  • Zorg ervoor dat, in geval van verstoring, een contactpersoon aanwezig is die toegang tot het bedrijfspand kan verschaffen aan een techneut.

Mocht je geïnteresseerd zijn in proactieve monitoring of informatie van koeling van je apparatuur dan help ik je natuurlijk graag.

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie en hoop ik dat, met behulp van bovenstaande tips, je na de vakantie opgeladen en zonder problemen weer kan doen wat je inspireert: ondernemen!

Nick Betgem

Eigenaar Office IT

Delen via

Nick Betgem

Office IT

IT specialist
Nick Betgem is eigenaar en accountmanager van Office IT uit Sneek. Office IT is de innovatieve dienstverlener voor al uw IT oplossingen. Nick deelt als OF’s IT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Nick, hij en zijn collega’s helpen u graag.