IT-zaken uitbesteden, waarom zou je?

IT-zaken in eigen beheer

Binnen kleine en middelgrote bedrijven valt de automatisering vaak onder de verantwoordelijkheid van iemand die toevallig handig is op dit gebied. Meer als nevenfunctie naast de eigen functie. Dit kan natuurlijk. En je komt vast ook een heel eind. Toch merken we bij Office IT dat veel vragen op onze helpdesk juist uit deze hoek komen. Nét niet voldoende kennis hebben om de meer complexe problemen op te kunnen lossen.

Zo weet men vaak niet precies of er wel wordt voldaan aan de strenge securityrichtlijnen van deze tijd. Of er wordt een update gedraaid en na het voltooien ontstaan er allerlei problemen die niet zelf kunnen worden opgelost. Office IT helpt vaak bij dit soort vraagstukken. En adviseert dan ook in oplossingen voor de langere termijn.

IT-functie binnen je bedrijf

Soms is er wel iemand in dienst, specifiek voor het systeembeheer binnen je bedrijf. Het ontbreekt vaak niet aan motivatie en inzet, maar er is geen tijd om kennis up to date te houden. En IT wordt met de dag complexer. Je ontkomt er niet aan. Houd je de kennis niet actueel, dan loop je al gauw achter de feiten aan. En kost het beheer te veel tijd en geeft het te veel problemen.

Office IT treedt vaak op als kennisbank en vult net dat stukje kennis en ontwikkeling aan. Gaat je systeembeheerder op vakantie en is er geen vervanger? Ook dan kan Office IT van meerwaarde zijn. Als vervanger op locatie of door monitoring op afstand.

IT-investering

Ondernemers zitten vaak niet te wachten op een grote investering op het gebied van automatisering. En zijn voorzichtig met kosten maken op dit gebied. Maar een computer pas vervangen als hij helemaal niets meer doet kan zorgen voor verlies van belangrijke gegevens. Of een server met software waar geen ondersteuning meer op wordt gegeven? Het gaat goed. Tot het mis gaat. En dan ben je vaak veel gegevens en geld kwijt. En ligt je bedrijf dagenlang stil.

IT is een vak

Bij Office IT zijn we voortdurend bezig met het bijhouden van alle ontwikkelingen op IT-gebied. Niet alleen omdat onze interesse hier ligt, maar vooral ook omdat dit ons vakgebied is. Want dat is het. IT is een vak apart. Niet iets “wat je er even naast doet”. Zeker niet als de continuïteit en productiviteit binnen je bedrijf afhankelijk is van de IT-infrastructuur.

IT-zaken uitbesteden kan zorgen voor zorgelozer ondernemen. Of het de moeite waard is? Tel het aantal uur maar eens op dat je bezig was met printerproblemen of het updaten van een computer. En dat het daarna nóg niet goed werkte. En stel je eens voor dat je deze uren had kunnen steken in waar je echt goed in bent: ondernemen.

Meer informatie over het uitbesteden van de automatisering binnen je bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Delen via

Nick Betgem

Office IT

IT specialist
Nick Betgem is eigenaar en accountmanager van Office IT uit Sneek. Office IT is de innovatieve dienstverlener voor al uw IT oplossingen. Nick deelt als OF’s IT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Nick, hij en zijn collega’s helpen u graag.