WaaS (Wifi-as-a-Service)

In een wereld vol digitale apparatuur en streaming content blijft de vraag naar goede WiFi verbindingen toenemen. Campings, restaurants, hotels maar ook minder voor de handliggende plekken zoals wachtruimtes in tandartspraktijken, de koffiehoek bij de autodealer of tegenwoordig zelfs in het openbaar vervoer. De honger naar snelle verbindingen blijft groeien.

WiFi; een product waar de ondernemer zich eigenlijk niet mee bezig wilt houden. Een stukje service welke als een verlenging van de primaire dienstverlening wordt gezien. De klant wilt WiFi en de ondernemer wilt zich onderscheiden. Maar hoe pak je dit op als je zelf geen kennis van zaken hebt?

Voor dit type ondernemer is WaaS (WiFi as a Service) de ultieme uitkomst. De WiFi oplossing wordt door de leverancier aangeboden als een dienst. De dienst wordt aangeboden in abbonementsvorm. Er is dus feitelijk geen enkele kennis of investering nodig. Aanpassingen en onderhoud aan het netwerk worden gedaan vanuit een gecentraliseerde omgeving.

In ruil voor de “gratis” wifi-dienst kan de ondernemer iets terugvragen aan de klant door bijvoorbeeld de facebook-pagina van het bedrijf “leuk te vinden”. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid op internet en dus nieuwe klandizie.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij interesse kun je altijd even contact met me opnemen.

Kijk voor eerdere columns van Nick Betgem van Office IT en contactgevens op zijn eigen OF Specialisten forum.

Delen via

Nick Betgem

Office IT

IT specialist
Nick Betgem is eigenaar en accountmanager van Office IT uit Sneek. Office IT is de innovatieve dienstverlener voor al uw IT oplossingen. Nick deelt als OF’s IT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Nick, hij en zijn collega’s helpen u graag.