Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage Accent Automatisering ICT-specialist

Wim Behage is directeur van Accent automatisering uit Sneek. Accent is een ICT-bedrijf gespecialiseerd in cloudoplossingen en heeft datacentra in Sneek, Groningen en Amsterdam. Wim is een ICT-professional en geeft bedrijven advies over optimale ICT-oplossingen. Zijn doel: ICT duidelijk maken voor iedereen. Wim zijn jarenlange ervaring in de ICT en expertise in kostentechnisch interessante oplossingen voor het MKB- en grootbedrijf zorgen ervoor dat hij met Accent een vertrouwde partner is voor veel bedrijven in Noord Nederland. Wim deelt als OF’s ICT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Wim, hij en zijn collega’s helpen u graag.

The Internet of Things voor uw onderneming

Met onze telefoon, tablet en laptop kunnen we verbinding maken met een netwerk en gegevens verzamelen en delen. De mogelijkheid om dit ook met alledaagse objecten te kunnen doen wordt The Internet of Things (IoT) genoemd. Dat is steeds meer in opmars. Via sensoren op bijvoorbeeld lantaarnpalen, koelkasten en machines kunnen deze objecten onderling en met ons informatie delen. De verwachting is dat er over vier jaar zo’n 50 miljard apparaten aangesloten zijn op een netwerk. En dat biedt talloze mogelijkheden. Maar wat zijn nu de mogelijkheden? En wat zijn de risico’s? Ik vertel u er graag meer over.

 

De mogelijkheden van The Internet of Things zijn eindeloos en toepasbaar binnen elk type onderneming. Door middel van verschillende sensoren kunt u data verzamelen op één punt en daaruit statistieken halen. Erg handig voor bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf om de ontwikkeling van de oogst in de gaten te houden. Maar ook gewoon op kantoor zijn er talloze toepassingen te bedenken. Een gloeilamp met een sensor kan opeens ook beweging buiten openingstijden registreren of de temperatuur in het pand monitoren. Een andere sensor vertelt u dat de koffiebonen op zijn en een derde dat u de planten water moet geven.

 

En denk ook bijvoorbeeld eens aan mogelijkheden voor de horeca waarbij kleine sensoren in glazen de bediening laten weten wanneer een gast zijn of haar drankje op heeft. Of de gemeente die door middel van sensoren in bomen en planten precies kan meten wanneer het tijd is voor onderhoud. In de zorg kunnen patiënten met behulp van IoT nog beter gemonitord worden. Zo kan er een melding gedaan worden wanneer de medicatie vergeten is of wanneer de situatie van de patiënt verandert.

 

Risico’s

The Internet of Things brengt ook enkele risico’s met zich mee, met name op het gebied van beveiliging. Elk object dat verbonden is met het internet zou gehackt en misbruikt kunnen worden. Denk maar eens wat er gebeurt als hackers bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in kassen kunnen beheersen of controle krijgen over stoplichten. Ook bestaat het gevaar dat privacygevoelige informatie in verkeerde handen valt. Slimme criminelen kunnen bijvoorbeeld inschatten wanneer mensen niet thuis zijn aan de hand van een energiemeter.  

Ook het juridische aspect is een uitdaging. Wat gebeurt er als er iets fout gaat in de communicatie tussen de apparaten? Wie is er verantwoordelijk als een apparaat defect is of te maken heeft met een storing?

 

Beleid
Een goed beveiligingsbeleid en duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden zijn daarom onmisbaar. Op welke manier uw bedrijf profijt kan hebben van IoT is afhankelijk van uw type onderneming en de branche waarin u zich bevindt, maar IoT biedt bedrijven steeds meer mogelijkheden op het gebied van efficiëntie, nauwkeurigheid en service.

 

Wim Behage is directeur van  Accent Automatisering uit Sneek en sinds kort toegetreden tot OF's specialisten forum. Zijn publicaties als ICT-Specialist en contactgegevens kunt u terugvinden op zijn eigen speicialisten pagina.

Onze specialisten
Aukje Castelein
Aukje Castelein
Energie | Fabriek
HR | Werkplezier | Motiveren
Jon van Weperen-4 - zwart-wit
Jon van Weperen
JON Projectmanagement
Projectmanagement
rsz_1foppe_hoekstra
Foppe Hoekstra
Faber Telecom & Data
Accountmanager
rsz_1kees_folkertsma-1_zwart wit
Kees Folkertsma
Kuiper Verzekeringen
Adviseur leven en pensioen
Ronald-Zijlstra-OKE-PC_zwartwit
Ronald Zijlstra
Oké-PC IT Burgum/Dokkum
ICT-diensten
Jessica Kuiken zwart wit
Jessica Kuiken
Marketing Crew
Marketing
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
FSFE
Versnellen van de energietransitie
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker