De menselijke maat is ver te zoeken

Richard Moss was fotograaf en reisde regelmatig af naar oorlogsgebieden. Vanuit die ervaring zie hij ooit: “Het grootste geschenk dat je iemand kan geven is oprechte aandacht”. En dat klopt. De mens is een sociaal dier en zoekt verbinding, zelfs in tijden van oorlog. Het is onbegrijpelijk dat dit gegeven door zo weinig financiële instellingen wordt toegepast. Sterker: er is zelfs een massale terugtrekkende beweging te zien.

Dat doen wij bij Vermogensbeheer Friesland graag anders. In deze tijd van alle terugtrekkende bewegingen bij banken en verzekeraars krijgen onze normen en waarden een steeds grotere betekenis. De klant is hier altijd welkom, we helpen ze waar we dit kunnen en mogen, we hebben lekkere koffie en we proberen altijd te doen wat we zeggen.

Maatwerk

Financiële zaken worden niet door iedereen – particulier of ondernemer – interessant gevonden. Toch is het ontzettend belangrijk om je goed te laten adviseren, want we hebben steeds meer te maken met wet- en regelgeving. De keuzes die je maakt hebben gevolgen, dit kan te maken hebben met je hypotheek, sparen, maar ook met fiscale spaarpotjes: spaarloon, premiesparen of andere vormen van lijfrente/pensioen sparen.

Over al die zaken denken wij mee. Maar, we beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. We noteren de persoonlijke wensen en doelen, kijken daarna wat er is en wat er nog nodig is. We maken een financieel plan voor de klant waarmee ze (hopelijk) onbezorgd honderd kunnen worden. Conclusie kan zijn dat er nog wat moet worden bij gespaard en soms is er behoefte aan een periode waarin uitkeringen moeten worden gedaan. Bijvoorbeeld bij een erfenis, schenking of verkoop huis/onderneming kun je (rekening houdend met belastingbetaling) kiezen voor de optie om door te sparen met behulp van een beleggingsrekening.

Wil je op 63-jarige leeftijd stoppen met werken? Dan kun je deze spaarpot periodiek laten uitkeren en voorziet het in de inkomensbehoefte, tot de datum dat de AOW en pensioen ingaat. Dit is voor iedereen anders, het is altijd maatwerk!

Help: mijn lijfrente loopt af

Valt er binnenkort een brief op de deurmat omdat uw (lijfrente)verzekering de einddatum heeft bereikt? Niet schrikken; ik help u graag.  Dit geldt overigens ook voor de complexe lijfrentes, denk aan: Oudedagsvoorziening (ODV), Fiscale Oudedagsreserve (FOR) bij ondernemers, nabestaandenlijfrente of bijvoorbeeld een Stamrecht BV van waaruit uitkeringen worden gedaan. We hebben goed contact met de belastingdienst en als het nodig is zullen wij hen om toestemming vragen voor een bepaalde wijziging.

Kortom: uw financiële zaken zijn belangrijk voor het wel en wee van uw toekomst. Daar waar u vroeger een bankier in de buurt had bij wie u altijd terecht kon om dat allemaal te regelen is dat nu een beetje anders. Iemand kan zich behoorlijk eenzaam voelen in de financiële jungle. In dat geval: laat deze column een uitnodiging zijn, voor een snelle kennismaking.

Vera Stilma is adviseur vermogen en gespecialiseerd in fiscale constructies, daarnaast ook onderdeel van het beleggingscomité.
Sinds 1 augustus 2022 is zij lid van de directie van Vermogensbeheer Friesland.

 

www.vermogensbeheer.frl

Delen via
Vermogensbeheer gaat om ménsen

Vera Stilma

Vermogensbeheer Friesland

Fiscale constructies vermogensbeheer
Vera Stilma is adviseur vermogen en gespecialiseerd in fiscale constructies, daarnaast ook onderdeel van hetbeleggingscomité. Sinds 1 augustus 2022 is zij lid van de directie van Vermogensbeheer Friesland.