Vermogensbeheer gaat om ménsen

Nederlands rechtsgeleerde Bernard A. Röling zei ooit ‘Oorlog is mensenwerk, vrede ook’. Dat vind ik een prachtig citaat. Hoe gruwelijk de dingen die in deze wereld gebeuren ook zijn (neem Poetins inval in de Oekraïne); er zitten altijd mensen achter. En die mensen waren ooit onschuldige kinderen. Opvoeding, ervaringen, trauma’s, regimes van landen hebben ze gemaakt tot wat ze zijn geworden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die door al die invloeden juist inspirerend zijn geworden voor anderen. De les is in ieder geval: ieder mens heeft zijn eigen verhaal. En het is een radicaal bruggetje, maar in zekere zin is dit óók precies hoe wij bij Vermogensbeheer Friesland ons vak benaderen.

Uiteraard weten wij heel goed hoe we het vermogen van onze klanten moeten beheren. We kennen alle wegen op de mondiale effectenbeurzen en ver daarbuiten. Maar in essentie begint ieder gesprek met een nieuwe klant niet bij het vermogen, maar bij de méns! Wat zijn de wensen, dromen, inkomsten en uitgaven, wat is er aan oudedagsvoorziening opgebouwd, zijn er kinderen(overnamekandidaten) en wat hebben zij nodig? De klant is op zoek naar duidelijkheid over zijn financiële toekomst, heeft onrust (oorlog) in het hoofd. Wij gaan dan samen, van mens tot mens, op zoek naar financiële rust(vrede).

Inspirerend

In de financiële wereld is de trend op dit moment precies andersom. Deze terugtrekkende beweging zet de klant juist op afstand. Wij denken hier anders over en dus is het belangrijk dat onze medewerkers passen in deze filosofie. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen in ons bedrijf te verwelkomen. Wij zijn officieel werk-leer bedrijf en eigenlijk is er altijd een stagiaire bij ons te vinden. Deze jonge mensen helpen om hun weg te vinden is voor mij een dankbare taak, omdat ik weet hoe dankbaar ik mijn eigen (goede) leermeesters uit het verleden ben. Het is óók inspirerend, om te zien hoe jonge mensen binnen ons bedrijf het vertrouwen krijgen en een beetje een moreel kompas leren aanscherpen, waardoor ze als het ware van binnenuit veranderen. Indiaas politicus Gandhi zei het mooi: ’De mens wordt vaak wat hij denkt’. De mensen die wij zoeken zijn niet altijd de cijferkanonnen die voor een administratieve baan gaan, maar personen die geïnteresseerd zijn in ménsen. Zij kunnen direct een goede sfeer creëren, met een warm welkom en een kopje koffie. En dat is essentieel. Denk maar eens na: u bent vast wel eens in een winkel binnengelopen waar u hebt moeten ervaren dat uw komst niet eens werd opgemerkt. Meestal kom je er dan ook niet weer.

Koffie

Het afbreken van je merk gaat vele malen sneller dan het opbouwen van je goede naam. Daarom staat bij ons ‘de mens’ centraal. Dus of je nu iemand bent die stage wil lopen bij ons bedrijf, óf je wilt graag geholpen worden met vermogensplanning; je bent van harte welkom en de koffie staat klaar!

Delen via
Vermogensbeheer gaat om ménsen

Vera Stilma

Vermogensbeheer Friesland

Fiscale constructies vermogensbeheer
Vera Stilma is adviseur vermogen en gespecialiseerd in fiscale constructies, daarnaast ook onderdeel van hetbeleggingscomité. Sinds 1 augustus 2022 is zij lid van de directie van Vermogensbeheer Friesland.