De voordelen van Mobile Device Management (MDM)

Ik schreef al eerder over gevolgen van cybercrime en manieren om uzelf hiertegen te wapenen. Gelukkig zien wij dat veel bedrijven hier bewust mee omgaan en bezig zijn met het realiseren van een goed beveiligde ICT omgeving. Het zakelijk gebruik van smartphones en tablets groeit echter razendsnel, waardoor bedrijven tegen diverse uitdagingen aanlopen op het gebied van beheer en beveiliging van deze mobiele devices. Medewerkers gebruiken immers regelmatig een eigen, vaak slecht beveiligde smartphone voor het openen en versturen van e-mails. Dus hoe beveiligt en beheert u dit gebruik nu gemakkelijk? U kunt hiervoor gebruik maken van Mobile Device Management(MDM) platforms. Ik vertel u hier graag wat meer over.

Eenvoudig beheer

Het kost veel tijd om smartphones en tablets van uw medewerkers afzonderlijk te beveiligen, updaten en beheren. Met MDM kan uw ICT beheerder vanaf één platform op afstand de instellingen van alle aangesloten devices beheren. Merkt u dat er teveel data gebruikt wordt, dan kunt u het gebruik van het internet op alle devices beperken. Ook kunt u wachtwoorden aanpassen en automatisch certificaten en WiFi-, VPN- en e-mailprofielen instellen, zodat medewerkers eenvoudig toegang hebben tot uw bedrijfsbronnen. Met behulp van Mobile Application Management (MAM) kunt u zelfs applicaties direct op alle devices of een selectie hiervan installeren, updaten of verwijderen.

Zorgeloos werken

MDM betekent dat medewerkers gemakkelijk en zorgeloos aan de slag kunnen. De devices die zij gebruiken worden automatisch ingesteld, beveiligd en geüpdatet. Zo hoeven zij zich hier niet mee bezig te houden en kunnen zij snel en veilig aan de slag. Ook kunt u ervoor kiezen dat medewerkers bedrijfsapplicaties eenvoudig zelf kunnen installeren via een portal.

Veilig mobiel werken

Doordat u alle devices beheert, heeft u ook meer grip op de beveiliging hiervan. Denk aan de installatie van beveiligingssoftware, zoals virusscanners, antivirus en firewalls, maar ook het beheer van veilige verbindingen en applicaties. Daarnaast kunt u op alle apparaten tijdig noodzakelijke updates uitvoeren, waarin de meest recente beveiligingslekken gedicht zijn. Ook wanneer een device gestolen wordt, verloren raakt of niet meer in gebruik is, kunt u deze gemakkelijk van afstand wissen, vergrendelen of zelfs versleutelen.

Op deze manier kan uw ICT beheerder eenvoudig alle devices vanaf één punt beheren en kunnen uw medewerkers efficiënt en veilig aan de slag.

Wim Behage is directeur van  Accent Automatisering uit Sneek en sinds kort toegetreden tot OF’s specialisten forum. Zijn publicaties als ICT-Specialist en contactgegevens kunt u terugvinden op zijn eigen speicialisten pagina.

Delen via

Wim Behage

Accent Automatisering

ICT-specialist
Wim Behage is directeur van Accent automatisering uit Sneek. Accent is een ICT-bedrijf gespecialiseerd in cloudoplossingen en heeft datacentra in Sneek, Groningen en Amsterdam. Wim is een ICT-professional en geeft bedrijven advies over optimale ICT-oplossingen. Zijn doel: ICT duidelijk maken voor iedereen. Wim zijn jarenlange ervaring in de ICT en expertise in kostentechnisch interessante oplossingen voor het MKB- en grootbedrijf zorgen ervoor dat hij met Accent een vertrouwde partner is voor veel bedrijven in Noord Nederland. Wim deelt als OF’s ICT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Wim, hij en zijn collega’s helpen u graag.