‘Je emotionele bankrekening in de plus dankzij NLP’

Het meeste wat we doen wordt aangestuurd door onbewuste processen. Met behulp van NLP kun je je bewust worden van die onbewuste processen en stappen zetten om eerst eens je emotionele bankrekening te plussen.

De basis van NLP is je bewust worden van onbewuste patronen en – de volgende stap – die patronen veranderen. Het is erg moeilijk om dat zelf te doen, omdat we in stresssituaties vaak terugschieten in vertrouwde patronen. Op het moment dat je zeker weet: ik wil niet meer automatisch reageren maar bewust en oprecht communiceren, kunnen we aan de slag.

In Amerika heb ik een methode aangeleerd waarmee ik mensen kan helpen zich los te maken van hun eigen vraagstuk. We ‘ruimen de rommel op’ en je gaat nadenken over de vraag: hoe wil ik het wél? Als je als ondernemer, leidinggevende of werknemer leert bewust na te denken over je eigen patronen, en we die samen ombuigen naar een positievere en bewustere manier van communiceren, zal je omgeving daar ook baat bij hebben.

We gaan daarbij heel praktisch te werk. Bij Kies Koers leer je investeren in jezelf als ondernemer. Natuurlijk is het resultaat aan het eind van het jaar belangrijk, maar onthoud: werknemers worden niet graag gestuurd op cijfers. Wat je wel kunt doen, is je mensen op waarde schatten. Oprecht verbinding met hen maken en je waardering tonen. Erbij horen, gezien en gehoord worden: de emotionele bankrekening van je bedrijf is net zo belangrijk als die andere rekening.

Een bedrijf is net een familie: ieder heeft zijn eigen rol en eigen plekje binnen het geheel. Iedereen communiceert anders. Als je van deze bijzondere familieleden verlangt dat ze altijd open en eerlijk zijn, vraag jezelf dan af: ben ik dat zélf wel? Als dat je namelijk lukt – en daar kan ik je bij helpen – zullen mensen zich veiliger voelen en écht deel uitmaken van die zogenaamde ‘familie’. Wil jij ook punten scoren op je emotionele bankrekening? Ga er mee aan de slag.

Meld je snel aan voor de eerstvolgende 6-daagse Business NLP Training bij Opleidingscentrum en Coachingspraktijk Kies Koers in Burgum, want er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer.

Delen via

Ymkje de Vries

Kies Koers

NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer. Voor vragen aan Ymkje kunt u contact zoeken via 06 44832771 of mail Ymkje. De colums van Ymkje worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via haar eigen Specialisten pagina.