KiesKoers: Aan de slag met jouw beste zelf

We hebben tegenwoordig korte lontjes en weinig geduld. Met elkaar én met onszelf. Als er iets aan de hand is, willen we een quick fix. Voelen we ons niet fit, dan bestellen we het liefst een pot pillen. Vandaag besteld, morgen in huis. Alles moet snel. Leef je zo wel je meest waardevolle leven?  

In de zomer houden mensen tegen het licht hoe hun leven er voor staat. Heb jij dat ook gedaan? Heb je nagedacht over hoe je je je grenzen beter gaat aangeven, meer grip wilt krijgen op stress en beter je verantwoordelijkheden wilt afbakenen? Ben jij ook bruinverbrand en vol goede voornemens thuisgekomen, om er na twee weken achter te komen dat je weer in het stramien zit van daarvoor? Dan komt het korte lontje weer tevoorschijn, tegelijk met het gevoel dat je het alweer véél te druk hebt.

Minste werkuren
Is dat wel zo? Uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) blijkt dat Nederlanders de minste werkuren per week maken. De OECD vergeleek arbeidsuren in 35 landen over de hele wereld. Gemiddeld werken wij 29 uren per week: vrouwen 25 uren, mannen 34 uren. Dat is niet heel veel. Met die aantallen blijft er genoeg tijd over voor ontspanning. Voelt je baan te zwaar omdat je weinig invloed kunt uitoefenen op je taken? Omdat je je erg verantwoordelijk voelt? Of heeft jouw organisatie te maken met een personeelstekort, waardoor er meer werk op jouw bordje terechtkomt?

Goede balans
Er is geen echte ontspanning zonder gezonde inspanning. Na gedane arbeid is het goed rusten. Wat we nodig hebben is een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Heb jij echt stress en werk je keihard, of ben je in een negatieve mindset terechtgekomen? Kun je ook denken: ‘Ik mag lekker weer aan het werk om alle luxe die ik heb te kunnen behouden’.

De volgende stap is vanuit die positieve mindset te denken: hoe kan ik mijn leven nóg beter maken? Natuurlijk wil jij je talenten beter benutten, anders blijf je dat gevoel houden dat het nét niet goed zit! Ik help je graag jezelf naar een hoger niveau te tillen, want je bent nooit uitgeleerd. Je hoeft vandaag niets te bestellen, want jij hebt alles al in huis om jouw beste zelf te worden!

Website: https://kieskoers.nl/

Delen via

Ymkje de Vries

Kies Koers

NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer. Voor vragen aan Ymkje kunt u contact zoeken via 06 44832771 of mail Ymkje. De colums van Ymkje worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via haar eigen Specialisten pagina.