Op afstand, maar niet afstandelijk

Ken je dit: je zit in een bespreking en hoe langer het duurt, hoe meer je het gevoel krijgt dat er langs elkaar heen gepraat wordt. Dit komt door een verschil in voorkeur van denkwijze. Daardoor kan er onduidelijkheid en zelfs irritatie ontstaan. Ook bij de vele telefonische en online besprekingen komt dit voor. Hoe houd je de connectie met elkaar? Hoe communiceer je wel op afstand, maar niet afstandelijk?

Wat kan helpen om dit probleem op te lossen is begrip van de verschillen in voorkeuren en inzicht in de structuur van communicatie. Dat is NLP: je leert over de werking van hersenen, over de taal en over de onderliggende patronen die bepalend zijn voor hoe de communicatie verloopt. Bij Kies Koers weten we hoe het is om te werken en communiceren op afstand. Onze kantoormanager Margriet werkt een jaar lang op Aruba en onze trainer Jan Willem verbleef drie weken voor scholing in Amerika, plus twee weken thuisquarantaine. Wij onderhouden op afstand de connectie die we met elkaar hebben.

Verbinding maken
Wist je dat mensen 93% van hun boodschap verpakken in non-verbale communicatie? Wij mensen zijn niet gemaakt voor communicatie op afstand. We hebben persoonlijk contact nodig: zo maken we verbinding. We missen dan ook de kleine gesprekjes bij de koffie of in de gang, de meetings die online worden georganiseerd zijn vooral functioneel. Hoe houd jij contact? Hoe gaat het écht met jouw thuiswerkende personeel?

Tips!

Echt verbinding maken? Maak gebruik van deze tips:   

1: Maak afspraken over wanneer en hoe lang iemand toch op kantoor of op de zaak mag komen. Deel jouw werknemers in groepen in, zodat ze steeds in dezelfde samenstelling bijeen kunnen komen.

2: Praat ook over hoe het thuis gaat en hoe jouw werknemer het thuiswerken ervaart. De verbondenheid die je daarmee creëert leidt tot betere resultaten.

3: Ga langs bij je werknemer en maak samen een wandeling (met inachtneming van de anderhalve meter). Zo kun je gemakkelijker praten. Je zult zien: dit leidt tot mooie ideeën en plannen.

Structuur in communicatie

Wil je meer weten over communicatie en hoe je werkelijk contact maakt en onderhoudt? Volg een training bij Kies Koers en leer hoe je structuur aanbrengt in jouw communicatie. Behaal de resultaten die jij wilt door zelf het stuur in handen te nemen.

Delen via

Ymkje de Vries

Kies Koers

NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer. Voor vragen aan Ymkje kunt u contact zoeken via 06 44832771 of mail Ymkje. De colums van Ymkje worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via haar eigen Specialisten pagina.