Vergroot je eigen toegevoegde waarde

Als je wilt dat er iets verandert in jouw leven of organisatie, omdat het niet gaat zoals jij zou willen, aan wie of wat ligt dat dan? Hoor je jezelf wel eens klagen over dingen buiten jezelf? Over je medewerkers? Over de regels, of wat dan ook? Dan is het tijd voor actie. NLP helpt je om buiten de kaders te denken.

Als je blijft denken dat de mensen om je heen het anders zouden moeten doen, zal er niets veranderen. Iemand anders veranderen, is dat wel eens gelukt? Nee dus. Het is een bekend gegeven: als je zelf verandert zal jouw omgeving mee veranderen. Durf je als mens open en eerlijk naar jezelf te kijken, dan zal dat direct resultaat hebben op alle mensen in jouw omgeving.

Waar kun je beginnen?

Regel 1: Focus op wat je wilt
Waar wil je naartoe? Geef het goede voorbeeld. Ga als manager/leider met mensen om zoals je wilt dat jouw medewerkers met elkaar en met jou omgaan. Als openheid en eerlijkheid belangrijke waarden zijn in je bedrijf, doe het dan voor.

Regel 2: Neem zelf het stuur in handen
Doe iets waar je zelf iets aan kunt doen! Als je wilt dat jouw medewerkers zich ontwikkelen, neem dan zelf ook een stap om je te ontwikkelen. Leer iets nieuws en pas het toe. Nieuwe wegen en nieuwe oplossingen voor vraagstukken vinden kan alleen buiten je comfortzone.

Regel 3: Onderneem actie!

Doe het eens anders: neem jezelf onder de loep. Neem een expert in de arm als je er zelf niet uitkomt. Kijk samen met een coach of teamtrainer naar wat beter kan en vooral: wat bij kan dragen aan meer effectiviteit of winst. Blijf niet doorgaan op een ingesleten pad als het resultaat hetzelfde blijft.

De afgelopen maanden heb ik zelf een coach in de arm genomen en hiermee mijn bedrijf en persoonlijke leven verder ontwikkeld. Dit heeft mij en mijn bedrijf nieuwe energie gegeven.

Kies Koers werkt met teams en hun leidinggevenden aan persoonlijk leiderschap, op basis van NLP en Deep Democracy (i.s.m. Ellen Boswinkel). We maken een op maat gesneden training voor elke situatie, zodat we zeker weten dat het traject zijn vruchten afwerpt.

Hoe krijg je meer plezier in wat je doet en kun je tegelijk anderen en de organisatie versterken? Door je eigen toegevoegde waarde te vergroten!

Delen via

Ymkje de Vries

Kies Koers

NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer. Voor vragen aan Ymkje kunt u contact zoeken via 06 44832771 of mail Ymkje. De colums van Ymkje worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via haar eigen Specialisten pagina.