‘Zet die volgende stap’

Van het geven van een nieuwe impuls aan je bedrijf wordt ondernemen leuker, daar ben ik van overtuigd. Mijn vakantie naar Spitsbergen gaf mij tijd voor reflectie en het nadenken over een nieuwe koers, daar vertelde ik in mijn vorige column over. Maar het is niet bij nadenken gebleven: ik heb stappen gezet om mijn onderneming Kies Koers verder te ontwikkelen. Ik raad iedere ondernemer aan: zet die stap.

Als ondernemer zijn we vaak zó bezig met de dagelijkse praktijk van het runnen van ons bedrijf, dat het maken van plannen lang niet altijd leidt tot het uitvoeren ervan. ‘Ik zou nog best eens dit willen…’ Als je dat al heel lang denkt, onderneem dan actie. Dat geeft energie en beweging. Ik houd ervan om in beweging te zijn: dat vind ik belangrijk voor mijzelf en voor mijn bedrijf. Ik ben dan wel coach, maar ik weet ook niet alles. Daarom heb ik een coach in de arm genomen, die mij helpt mijzelf en Kies Koers in beweging te brengen. Wees niet bang om als ondernemer om hulp te vragen: het is juist goed om eens een spiegel voorgehouden te krijgen. Niemand heeft alle wijsheid in pacht en vaak geeft een ander nét dat zetje dat nodig is om knopen door te hakken.

Ik heb gekozen voor groei in mijn bedrijf. Samen met Ellen Boswinkel bied ik nu een nieuw product aan: teamontwikkeling, om mensen binnen bedrijven te laten groeien. Dat vind ik erg leuk en samenwerken geeft ook een fijne, andere dynamiek. Bovendien stel ik een coach aan die een groot deel van de individuele coaching van mij overneemt, zodat ik aan alle vragen kunnen blijven voldoen. Zowel financieel als persoonlijk betekent de groei van Kies Koers nogal wat voor mij. Er komen hele andere vragen op me af, met behulp van bedrijfscoaching leer ik daarin de juiste keuzes te maken. Iedereen heeft wel eens iemand nodig en het zou zonde zijn om je bedrijf stil te laten staan omdat je die vraag om hulp niet durft te stellen. Ontwikkeling en innovatie is heel belangrijk voor je bedrijf maar ook voor jezelf. Geef handen en voeten aan de mooie ideeën die je hebt, vraag hulp zodat je ze kunt uitvoeren. Zet de volgende stap met je bedrijf en krijg zelf nieuwe energie.

Delen via

Ymkje de Vries

Kies Koers

NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Ymkje de Vries is eigenaar van KiesKoers, ‘hét NLP-instituut van Fryslân’. Ze is gecertificeerd NLP Trainer, Master Coach, NLP Coaching trainer en ook Hypnose trainer. Voor vragen aan Ymkje kunt u contact zoeken via 06 44832771 of mail Ymkje. De colums van Ymkje worden ieder kwartaal gepubliceerd in OF magazine en via haar eigen Specialisten pagina.