Spinder Kabeltechniek in Augustinusga: ‘Door drukte op zoek naar vakkrachten’

Spinder Kabeltechniek in Augustinusga: ‘Door drukte op zoek naar vakkrachten’

Het is druk bij Spinder Kabeltechniek in Augustinusga. Het aannemingsbedrijf is gespecialiseerd in de engineering, aanleg en montage van ondergrondse kabelinfra voor elektra en telecom. Door de vele werkzaamheden is het bedrijf op zoek naar vakkrachten. “We hebben harde werkers nodig, waarbij de mentaliteit belangrijker is dan de opleiding’’, aldus directeur Jan Postmus.

Spinder Kabeltechniek telt op het moment zo’n honderd werknemers, maar het bedrijf kan meer personeel gebruiken. De vacatures variëren van kraanmachinisten, monteurs voor elektra of telecom, grondwerkers, uitvoerders tot stratenmakers, voorlieden, laadpaalmonteurs en engineers.  “We bevinden ons in een luxepositie. We hebben meer werk dan mensen.”

Spinder Kabeltechniek biedt goede doorstroommogelijkheden en leidt binnen het bedrijf werknemers op. Verder zijn zij-instromers van harte welkom met leidinggevende ervaring, die vervolgens het vak intern kunnen leren.

Locatie

Sinds drie jaar zit Spinder Kabeltechniek op de huidige locatie aan de Uterwei in Augustinusga. In het nieuwe pand is meer ruimte, zowel qua kantooroppervlakte als voor opslag. Verder is er een werkplaats waar in eigen beheer wordt gewerkt aan het onderhoud en de reparatie van kranen, trekkers, auto’s en ander materieel.

Voor 2021 zat Spinder ruim zestig jaar in Harkema, waar het begon als een kabellegbedrijf voor de PTT. In die tijd werd het bovengrondse net vervangen door een ondergronds kabelinfrastructuur. Later werd Spinder ook hoofdaannemer voor het Provinciale Energie Bedrijf (PEB). Hele steden en dorpen in Friesland zijn door Spinder van kabels voorzien. 

Roer

Vanaf 2011 staat Postmus aan het roer van het aannemingsbedrijf.  De ISO, CKB en VCA gecertificeerde onderneming heeft zich sindsdien meer toegelegd op zowel de engineering als montage van ondergrondse kabelinfra.

 “Het werk varieert van het ontwerp, het regelen van vergunningen tot het bestellen van materialen en registratie in de online-omgeving van onze opdrachtgevers. Verder doen we boringen, persingen, het blazen van kabels en de montage van glasvezels en elektrakabels”, zo omschrijft Postmus de werkzaamheden van zijn bedrijf.

Spinder is hoofdaannemer voor Liander Telecom. De werkzaamheden spelen zich voor het grootste deel af in het Noorden van het land, maar Postmus verwacht binnenkort meer werk richting de Achterhoek en het midden van het land. “We breiden geografisch uit en zoeken ook personeel buiten onze eigen regio.”

Vergroenen

Het vergroenen van het bedrijfspand en de onderneming heeft op het moment hoge prioriteit. Door de plaatsing van zonnepanelen kan Spinder Kabeltechniek eigen stroom opwekken voor het toenemende aantal elektrische voertuigen. De vergroening van het bedrijf zit in de afrondingsfase.

Het eerste grote elektrische project van Spinder Kabeltechniek staat begin september op het programma. “We zijn nu nog bezig met de engineering, maar in de nazomer gaan we zestig kilometer volledig elektrisch graven voor het aansluiten van de bruggen over het Van Starkenborghkanaal en Eemskanaal. De bruggen worden aangesloten op glasvezel in opdracht van Rijkswaterstaat.”

Het aannemingsbedrijf heeft geen gebrek aan werk de komende jaren, besluit Postmus. “Er is voldoende werk in de elektra en telecomsector. We werken op het moment veel met arbeidsmigranten. De huidige plannen van het nieuwe kabinet – minder buitenlanders naar Nederland – zorgen dan ook voor grote uitdagingen in onze branche. Hopelijk vallen de maatregelen mee. Maar zoals uit het bovenstaande verhaal blijkt, kunnen we altijd meer mensen gebruiken.”

www.spinderkabeltechniek.nl

Vergelijkbare berichten