Staatssecretaris Atsma opent dekkend Groengasnetwerk in Surhuisterveen

Het Groengasvulpunt van OrangeGas staat op het Postma tankstation aan de Meander 36 in Surhuisterveen. Naast de reeds operationele locaties in Dokkum, Harlingen, Leeuwarden (2x), Heerenveen en Drachten, komen er voor de zomer nog drie OrangeGas-vulpunten bij in Burgum, Joure en Sneek.

In een interactief tafelgesprek werden de actuele ontwikkelingen op het gebied van Groengas besproken, het belang van een dekkend netwerk en de huidige stimuleringsregelingen, zoals de subsidieregeling “Proeftuin Rijden op biogas”. Staatssecretaris Atsma arriveerde per fiets vanuit zijn eigen huis. “Het is van belang om een goede infrastructuur op poten te zetten en draagvlak te creëren in de markt en onder bestuurders. Zowel op het pluche als onder bestuurders”, aldus Atsma. Gedeputeerde Sjoerd Galema is er trots op dat er in Fryslân nu zoveel vulpunten zijn. “De aanbodkant is goed geregeld. Het Rijk moet de vraag verder stimuleren met fiscale maatregelen. Het is nu aan het bedrijfsleven om te gaan rijden op Groengas”, aldus Galema. De gemeente Achtkarspelen overweegt ook het wagenpark te vergroenen. Of zoals Wethouder Jan Lammers opmerkte: “We gaan allemaal rijden op Klara 7”.

Wie slim is, rijdt Groengas. Want rijden op Groengas is slim voor de portemonnee en voor het milieu. Vanaf 13.000 km per jaar is het de goedkoopste wijze van autorijden. Groengas wordt gemaakt uit bijvoorbeeld mest of afval. Deze schone brandstof gaat via het aardgasnetwerk naar de pomp. Verschillende automerken aardgasauto’s die allemaal op Groengas kunnen rijden. Groengas is dus dé brandstof van NU voor morgen.

Delen via

Vergelijkbare berichten