Start bouw eerste woningen Houkepoort Sneek

Wethouder Gea Akkerman noemde in haar toespraak het project Houkepoort: “Houkepoort is een prachtig plan op een prachtige plek die door een goede samenwerking tussen drie partijen tot dit mooie resultaat heeft geleid”

Ook directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed is enthousiast “In Houkepoort voldoen wij aan de vraag woningen aan of dichtbij het water te bouwen. Vanaf het wooneiland ben je met een boot snel op het Sneekermeer. Hiermee dragen wij bij aan de levenskwaliteit en het woongenot van onze kopers”.

Er worden in fase 1A 28 woningen gerealiseerd. De rijwoningen en twee-onder-kapwoningen, die variëren in prijs van € 245.000,- tot € 390.000,- v.o.n., zijn zeer ruim en aan het water gelegen. Ook de verkoop van de 16 twee-onder-een-kapwoningen in fase 1B is gestart. Inmiddels is bijna 70% van de woningen verkocht. De bouw van deze woningen zal naar verwachting begin 2018 starten.

Over Houkepoort
Wooneiland Houkepoort ligt op één van de meest idyllische plekjes van Sneek. Wonen in Houkepoort is wonen aan het water. De meeste kopers van Houkepoort hebben een zeer sterke binding met het water en genieten dus straks volop van het wooneiland dat de ideale uitvalsbasis is voor de mooiste vaarroutes naar het Sneekermeer. Op het wooneiland komen speelweides en een prachtige binnenhaven. Het groene karakter op het eiland en het water rondom zorgen voor een natuurrijke omgeving waar het goed verblijven is.

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt 78 woningen en heeft 3 vrije kavels verkocht, de combinatie Dijkstra Draisma/Friso Bouwgroep bouwt tevens circa 80 woningen en een appartementencomplex. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft 14 vrije kavels verkocht. VolkerWessels Vastgoed, de combinatie Dijkstra Draisma /Friso Bouwgroep en gemeente Súdwest-Fryslân hebben de marketing en verkoop van de woningen en kavels samen opgepakt. Er is bewust gekozen voor één website en één logo want er is maar één belang, namelijk het belang van de potentiële koper.

Delen via

Vergelijkbare berichten