Start grootschalige bouwactiviteiten Cultureel Kwartier Sneek

De afgelopen jaren zijn belangrijke stappen gedaan om dit grote project te realiseren. De restauratie en verbouwing van de Noorderkerk en de renovatie van Het Bolwerk, onderdelen van het Centrum voor de Kunsten, werden al afgerond. Het gekozen ontwerp voor het theater is van architectenbureau Alberts & Van Huut. Het theater krijgt een prachtige eivormige zaal met een beperkt aantal rijen stoelen, waardoor iedereen het gevoel krijgt dichtbij het toneel te zitten.

Cultureel kwartier SneekHet ontwerp van het Centrum voor de Kunsten bestaat uit vier bestaande beeldbepalende gebouwen: de Noorderkerk, Het Bolwerk, de twee schoolgebouwen aan het Oud Kerkhof en het Van Loohuis.

Het Atrium meandert straks als een glazen slagader door het hart van het Cultureel Kwartier Sneek en verbindt deze gebouwen, die uiteindelijk samen het nieuwe onderkomen van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk vormen.

Als alles volgens plan verloopt is de oplevering van het gehele complex voor het Centrum van de Kunsten & Ritmyk in de herfstvakantie 2011. De bouwactiviteiten voor het nieuwe theater moeten eind 2011 zijn afgerond.

Voor de regio is van belang dat er verschillende regionale aannemers bij de bouw zijn betrokken. Zoals de bouwkundig aannemer Friso uit Sneek, Van der Wal uit Joure (sloop), BAM Techniek Regio Noord uit Groningen en Pranger-Rosier Installaties uit Dokkum.

Het gemeentebestuur wil dit belangrijke moment van de start van de bouwactiviteiten niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op donderdagavond 8 juli a.s. om 20.00 uur is een ludieke start van de bouw met een muzikaal theatrale act waarmee het begin van de bouwwerkzaamheden wordt gevierd.

Deze happening van ongeveer 30 minuten vindt plaats in en rond de Westersingel en de Kerkgracht.

Iedereen is donderdag 8 juli a.s. om 20.00 uur van harte welkom.

Delen via

Vergelijkbare berichten