Start watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait

Friesland is al jaren een populaire vakantiebestemming. Door de vele meren, kanalen, de gezellige steden en dorpen aan het water en vele activiteiten nodigt Friesland ook uit om per boot ontdekt te worden. Nu het voorjaar in aantocht is en de natuur weer ontwaakt vanuit de winterslaap, kriebelt het bij vele watersporters alweer om het water op te gaan. Op vrijdag 3 maart start dan ook weer het watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait in Drachten en Woudsend.

Op beide locaties zijn onze kotter- en motorjachten dan ook alweer vaarklaar gemaakt en liggen uitnodigend te wachten op de eerste watersporters in Friesland. Varen in het voorjaar wordt onder zowel binnen- als buitenlandse toeristen steeds populairder. Vanaf onze beide vertreklocaties in Friesland zijn bekende watersportplaatsen snel te bereiken en door de continue brugbediening in de provincie Friesland, zijn vele vaarroutes het hele jaar door bevaarbaar.

Verhuurvloot Duitsland: uitbreiding vaargebied

Op vrijdag 24 maart beginnen de motorjachten van Yachtcharter De Drait Brandenburg aan de tweeweekse overvaart van Friesland naar Brandenburg, nabij Berlijn. Afgelopen winterperiode zijn deze jachten onderhouden op de eigen jachtwerf in Drachten en Woudsend en hier weer klaargemaakt voor het verhuurseizoen in Brandenburg.

Nieuw dit jaar is de overvaart van Friesland naar het populaire watersportgebied de Müritz in de regio Mecklenburg-Voor-Pommeren in Duitsland. Vanaf dit watersportseizoen worden vanuit Röbel/Müritz naast diverse houseboats ook tien motorjachten verhuurd aan een van de bekendste meren in Duitsland. Door de grote toegankelijkheid voor watersporters staat dit gebied ook wel bekend als het Friesland van Duitsland.

Met een verhuurvloot bestaande uit meer dan 100 motorboten en houseboats verdeeld over vier vestigingen in Friesland en Duitsland is Yachtcharter de Drait een van de grootste aanbieders van vaarvakanties. Op zaterdag 1 april organiseert De Drait in Drachten een open dag, met o.a. proefvaarten.

Vergelijkbare berichten