Startschot gegeven voor 40 ambitieuze circulaire bouwprojecten in Fryslân 

Op vrijdag 15 maart kwamen 100 vertegenwoordigers van opdrachtgevers van (woning)bouwprojecten in Fryslân bijeen voor de start van de Opdrachtgeversaanpak binnen het programma Fryslân bouwt Circulair. Binnen de aanpak leren opdrachtgevers van en met elkaar, aan de hand van concrete bouwprojecten om deze zo circulair en biobased mogelijk uit te voeren. De bijeenkomst, gehouden tijdens de Week van de Circulaire Economie, markeert een belangrijke stap in het opschalen van circulair en biobased bouwen in de regio.

De bijeenkomst, georganiseerd door Vereniging Circulair Friesland, werd geopend door Friso Douwstra, gedeputeerde Circulaire Economie van provincie Fryslân. De vier ambassadeur-wethouders van circulair bouwen, Jelle Zoetendal, Erik de Groot, Hein de Haan en Bert Koonstra presenteerden het hele overzicht met alle komende circulaire bouwprojecten in Fryslân. Verspreid door de hele provincie zijn er gemeenten die zich bij nieuwe (woning)bouwprojecten gecommitteerd hebben aan circulair en biobased bouwen. 

Met de onthulling van de projectenkaart, die de eerste deelnemende projecten binnen het programma weergeeft, staat Fryslân klaar om met ruim 40 projecten aan de slag te gaan de komende jaren.

Het programma Fryslân Bouwt Circulair is een initiatief van Vereniging Circulair Friesland met als doel de transitie naar een circulaire bouw economie te versnellen. 

Vergelijkbare berichten