Steinfort BV uit Franeker investeert voortdurend

Steinfort investeert ook in de nieuwste technologieën. Zo wordt er 1,5 jaar gewerkt met de Bentler, een volautomatische glasbewerkingstraat en heeft het bedrijf recent een nieuwe printer aan het productieproces toegevoegd, de VITRO-JET F-Type van TECGLASS. Een machine die mooie prints op glas kan printen met een hoge afdrukefficiëntie en snelheid en voor een super eindresultaat zorgt.

De Vitro-Jet biedt maximale precisie en snelheid voor het afdrukken van lijnen, stippen, monochromatische en veelkleurige grafische patronen en fotografische HD-afbeeldingen op glasplaten in alle maten en vormen. Met de VITRO-JET kan Steinfort doorlopende patronen printen. Zo kunnen er mooie afbeeldingen worden geprint op glas om bijvoorbeeld aantrekkelijke gevelbekleding te maken maar kantoorwanden, glaspanelen voor de badkamer, keuken of toilet. Ook kan Steinfort met de VITRO-JET zonnepanelen customizen. De PV-panelen kunnen bijvoorbeeld van een baksteen- of een dakpanprint voorzien worden en zo een esthetisch geheel vormen met de rest van een pand.

Elk materiaal (kunststof, hout, aluminium) dat gebruikt wordt voor gevelbekleding veroudert of verkleurd in de loop der jaren, behalve glas. Glas wordt hooguit vies. Bij het printen van de glasplaten met de VITRO-JET wordt gebruik gemaakt van minerale kleurpigmenten die een blijvende kleur blijven behouden. Tijdens de hardingsfase wordt fijn glasslijpsel keramiek en het glas tot 1 geheel gesmolten. Doordat de printdruppel aan de voorkant van het glas wordt gespoten wordt het beeld dominanter en is er minder spiegeling van het glas.

Steinfort is expert in glasbewerking. Vlakglasbewerking waarbij meegedacht wordt over de ideeën en wensen van de klant. Er wordt altijd gezocht naar de beste combinatie van functie, kleur en uitstraling. Dit wordt vertaald naar oplossingen voor de klanten. Steinfort levert hoogwaardig, seriematig installatie- en bouwglas. Het glas van Steinfort kom je onder andere tegen in hotels, woningen, stations, vliegvelden, winkelcentra, scholen en musea. Zowel in binnen als buitenland. Steinfort Glas BV werkt aan maatwerkoplossingen voor haar klanten.

Vergelijkbare berichten